Iako im je ovo prvi Božić kao vjenčanom paru, Meghan i Harry ipak neće božićno jutro provesti zajedno, no ne njihovim izborom. Božićna tradicija u San­dring­hamu, kraljičina rezidencija u Norfolku gdje obitelj provodi blagdane nalaže da žene i muškarci provode božićno jutro razdvojeni.

Bivši kraljičin kuhar Dar­ren Mc­Grady objasnio je za Mail on Sunday kako žene kraljevske obitelji doručkuju u spavaćoj sobi, dok se muškarci skupe u blagovaoni. U 8.30h se poslužuje tradicionalni doručak s jajima, slaninom, gljivama, dimljenom ribom i bubrezima sa žara.

'U mnogim aristokratskim domovima i dalje se njeguje ova dugogodišnja tradicija, a razlog je što kada je par vjenčan, muškarci silaze na doručak dok su žene ostajale u spavaćim sobama' objašnjava stručnjak Grant Har­rold. S obzirom na to kako najdraži kraljevski par voli provoditi svaki trenutak skupa, možda će im ova tradicija teško pasti. 

Gotovo da ne pamtimo njihovo odvojeno pojavljivanje u javnosti. Sretni supružnici svaki trenutak provode zajedno, bilo da se radi o službenim, odnosno protokolarnim dužnostima, ili u uživanju u privatnim trenucima, koji su zbog silnih obaveza poprilično rijetki.