Iako na službenim kraljevskim događajima nije običaj da budu prisutni članovi obitelji koji nisu direktna poveznica s kraljevskom obitelji, čini se da to pravilo ne vrijedi za  Meghan Markle i njenu majku.

Naime, na predstavljanje kuharice 'Together: Community Cookbook' u Kensingtonskoj palači vojvotkinja Meghan stigla je sa svojom majkom Doriom Regland. S obzirom na to da do sada nije bio običaj da na službena kraljevska događanja dolaze pridruženi članovi kraljevske obitelji, kraljevska stručnjakinja morala je istaknuti da je ovaj slučaj ipak bio iznimka, a ne nešto što će se nastaviti. Zbog Dorijinog posjeta kćerki u Engleskoj, napravljena je iznimka kako bi Meghan provela što više vremena sa svojom majkom.

'Bio je to njen prvi samostalni službeni kraljevski angažman na kojem se pojavila kao domaćica te je držala svoj prvi javni govor. Jasno je da je na tako važan dan željela uz sebe imati svoju majku' izjavila je Laura Hills, stručnjakinja za kraljevsku obitelj.

Iako su odmah krenule pretpostavke da bivša glumica ima blaži, povlašteniji tretman nego što je imala Kate Middleton, Laura je objasnila kako Kate ipak ima priliku češće vidjeti svoju majku od Meghan jer ipak živi u Velikoj Britaniji.