Princ Harry i vojvotkinja od Sussexa otkazali su američku turneju zbog Meghanine trudnoće, prenosi TMZ. 

Blizak izvor kraljevskom paru otkriva kako je razlog otkazivanje posjeta Sjedinjenim državama, koji je trebao nastupiti u proljeće sljedeće kalendarske godine, Meghanin porođaj. Par želi uzeti dovoljno slobodnog vremena kako bi se mogao posvetiti roditeljskim obavezama koje ih očekuju prije nego krenu na nova putovanja i turneje.

Iz tog razloga, turneja je prebačena na jesen 2019., američki obožavatelji Meghan Markle razočarani su odgađanjem turneje jer su se ponadali kako će 'američka princeza' prvi put nakon kraljevskog vjenčanja posjetiti rodnu zemlju. Ipak, princ Harry i vojvotkinja utješili su obožavatelje da će na američku turneju sa sobom povesti i dijete koje bi tada trebalo navršiti šest mjeseci. 

Zanimljivost prema pisanju strani mediji je kako će Meghan pri posjetu Americi još uvijek imati njihovo državljanstvo jer je britansko u procesu dobivanja pa će vojvotkinja doista biti 'američka princeza'. Meghan se trenutno nalazi na Fidžiju, a nakon objave o trudnoći nastavila je izvršavati kraljevske dužnosti. Prije Fidžija boravili su u Australiji, a uskoro namjeravaju posjetiti Kraljevinu Tonga te Novi Zeland. Kensingtonska palača objavila je da, osim odgađanje turneje, Meghan u idućim mjesecima namjerava usporiti tempo te prorijediti obaveze.