Anna Pasternak, autorica autobiografije princeze Diane i kraljevska biografkinja zabrinuta je za 'opstanak' Meghan Markle u kraljevskoj obitelji.

Naime, Anna je upozorila Meghan da su savjetnici u Buckinghamskoj palači angažirali ljude koji prate vojvotkinjin rad, da joj 'podrežu krila' ukoliko osjete da je bivša glumica otišla predaleko u svom medijskom veličanju. 'Ako Meghan i Harry postanu previše popularni, strahujem da će se dogoditi isto kao i u slučaju princeze Diane, koju su dvorjani smatrali prijetnjom za opstanak kraljevske loze' otkrila je. 

Usporedila je biografkinja tako Meghan s Wallis Simpson čija je veza s kraljem Edwardom VIII uzrokovala ustavnu krizu zbog čega je on morao abdicirati. 'Meghan je poput granate koja je bačena u taj arhaični sustav i polako puca. Na neki način mislim da je Meghan zapravo utjelovila duh Wallis Simpson i nadam se da će je ljudi vidjeti kao ljubaznu, duhovitu, odanu i dostojanstvenu osobu koja je nepravedno postala žena koju svi žale' zaključila je Anna i otkrila kako je jedan od njenih brojnih savjeta za Meghan bio i taj da mora podržavati kraljicu i ne smije biti nametljiva.