Princ Harry i njegova supruga, Meghan Markle, tek su prije nekoliko dana javnost obavijestili o detaljima oko priprema za dolazak na svijet posljednjeg u nizu kraljevskih nasljednika. Tada su, naime i podijelili informaciju kako će ovoga puta dijete na svijet doći u privatnosti i bez medijske pompe koja je okruživala vojvotkinju Kate nakon oba poroda. No, kako to obično i biva, nestrpljivi britanski mediji počeli su nagađati da se dijete već rodilo, budući da je Meghan na porodiljni dopust otišla još 20. ožujka. 

'Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa zahvaljuju na divnim željama i čestitkama koje su primili do sada i pripremaju se za rođenje svog prvog djeteta. Vojvoda i vojvotkinja osobno su donijeli odluku da će sam događaj rođenja biti privatnog karaktera. Javnost će biti obaviještena o rođenju djeteta kada se ono proslavi u uskom krugu obitelji', glasi službena izjava Harryja i Meghan, koju prenosi britanski magazin Express.  

Teoretičari zavjera kao potvrdu svojih teorija vide i u činjenici da je nedavno u London sletio i Meghanin prijatelj Daniel Martin, za kojeg se spekulira da će biti krsni kum djetetu.