Nakon što je prije nekoliko dana i službeno potvrđeno da je na skorašnjem rujanskom izdanju britanskog izdanja časopisa Vogue, u ulozi urednice radila i supruga princa Harryja, 37-godišnja vojvotkinja Meghan Markle, sada je potvrđeno da se ona već bacila na novi projekt. Naime, vojvotkinja pokreće svoju liniju odjeće i to u humanitarne svrhe.

Kako tvrdi reporter Omid Scobie, koji redovito izvještava o kraljevskoj obitelji, Meghan je na kolekciji surađivala s britanskim odjelom brendova Marks & Spencer, John Lewis & Partners i Jigsaw te s bliskom prijateljicom i modnom dizajnericom Mishom Nonoom. Kolekciju će lansirati potkraj godine, a prodavat će se po principu 'jedan-za jedan', odnosno za svaki kupljeni komad odjeće iz kolekcije, jedan će se donirati.

Svi donirani komadi odjeće namijenjeni su humanitarnoj udruzi Smart Works, koja pomaže hendikepiranim i nezaposlenim ženama pri ulasku ili povratku u poslovni svijet. 'Ne samo da će nam to omogućiti da budemo dio njihovih priča, nego će nas i podsjetiti da smo svi u tome zajedno', rekla je Meghan za Vouge.