Od kada se našla u središtu pažnje još na početku veze sa 34-godišnjim princem Harryjem, o obitelji 37-godišnje vojvotkinje od Cambridgea, Meghan Markle, ne prestaje se pričati. Već je svima poznata obiteljska drama između bivše američke glumice i njezinog oca Thomasa te 54-godišnje polusestre Samanthe. Sada je svoje mišljenje iznijela i Katie Nicholl, stručnjakinja za kraljevsku obitelj i autorica knjige 'Harry and Meghan: Life, Loss, and Love'. 

'Mislim da je nevjerojatno povrijeđena i razočarana mnogim članovima svoje obitelji, njihovim ponašanjem, ali koliko je meni rečeno, krenula je dalje', rekla je Katie za Fox News te dodala kako je prekretnica bilo pismo koje je Meghan poslala 74-godišnjem ocu u kojem ga je molila da prestane širiti laži o njoj i Harryju. 

'Tata, teškog ti srca pišem ovo i ne razumijem zašto si izabrao ovaj put na kojem ne vidiš koliko mi boli nanosiš. Tvoji postupci slomili su mi srce na milijun komadića – ne zato jer si prouzrokovao nepotrebnu bol, već zato jer si izabrao ne reći istinu. Nikad to neću razumjeti. Rekao si novinarima da si me zvao da ne dolaziš na moje vjenčanje – to se nije dogodilo jer me nisi nikada nazvao. Rekao si da ti nikada nisam pomogla financijski i da me nikada nisi tražio pomoć što također nije istina; poslao si mi e mail prošlog listopada kada si mi se ispričavao ako ovisiš previše financijski o meni. 

Voljela sam te, štitila, branila te, financirala te i brinula o tvom zdravlju, uvijek te pitajući kako ti mogu pomoći. Tjedan kada se održavalo vjenčanje čula sam da si dobio srčani udar i bilo mi je užasno. Zvala sam te i slala ti poruke. Preklinjala sam te da prihvatiš pomoć, poslali smo nekoga u tvoju kuću i umjesto da si pričao sa mnom ili prihvatio bilo kakvu pomoć, prestao si se javljati na mobitel i počeo si pričati samo s tabloidima. 

Ako me voliš kao što govoriš novinarima da me voliš, molim te prestani. Dopusti nam da živimo mirne živote. Molim te, prestani lagati, prestani stvarati toliko boli, prestani otkrivati detalje veze s mojim suprugom', dio je pisma koje je prenio The Sun.