Već se neko vrijeme šuška o narušenim odnosima u kraljevskoj obitelji, posebno između braće Williama i Harryja. Štoviše, smatra se kako su se posvađali zbog neumjesnih komentara koje je William imao o Meghan, a daljni razvoj situacije samo je dodatno potpirio ta nagađanja. Naime, prvo su na uskrsnom ručku braća jedva razmijenila pokoju riječ, a zatim je uslijedila i vijest o Harryjevom i Meghaninom odlasku u Afriku.

Kako je stručnjakinja za kraljevsku obitelj Katie Nicholl nedavno rekla za Fox News, problem je u tome što je princ William jako zaštitnički nastrojen prema svojem mlađem bratu. 'On jako voli Harryja i uvijek su imali snažnu bratsku povezanost. Ipak, odnosi se s vremenom mijenjaju, a njihov se počeo mijenjati kada je Harry upoznao Meghan', ispričala je.

Kada su upitali Katie što to točno smeta princa Williama, rekla je kako je riječ o više faktora. 'Iz vrlo pouzdanih izvora znam da se njihov odnos narušio zbog Meghan. William nije bio sretan što se Harryjev i njezin odnos razvija tako brzo te je izrazio određenu zabrinutost', kazala je i dodala kako je imao najbolju namjeru, no Harryja je to jako povrijedilo.

'Dodatno se naljutio kada je saznao za Williamovu navodnu aferu s Rose Hanbury jer smatra da mu nema pravo pametovati osoba koja je suprugu prevarila s njezinom bliskom prijateljicom', zaključila je.