Svijet je obradovala vijest kako se kraljevskoj obitelji pridružuje još jedan član, a riječ je o djetetu koje čekaju princ Harry i novopečena vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle. Obožavana članica britanskog dvora u posljednjih se nekoliko mjeseci susrela s optužbama i uvredama svoje polusestre Samanthe Markle koja je, saznavši za Meghaninu trudnoću, naglo promijenila ploču i počela se lijepo ponašati prema mlađoj kćeri svoga oca.
Naime, Samantha je kraljevskom paru poslala čestitku u kojoj navodi kako se nada da će prinova povezati dvije obitelji te kako će nakon vojvotkinjinog porođaja biti na okupu. Neuobičajena ljubaznost starije polusestre iznenadila je javnost, baš kao i njezin nedavni posjet Londonu za vrijeme kojeg ju nitko nije primio na dvoru zbog kontroverznih istupa u medijima, a sve na račun popularne vojvotkinje. Osim toga, sama je pokušala doći u dom Megan i Harryja, no britanski mediji navode kako ju je osiguranje samo ispratilo s posjeda Kensingtonske palače.
Takav tretman kraljevske obitelji ne čudi jer je Samantha nedavno 'oprala' polusestru u medijima. 'Ne se*eš na cijelu obitelj i onda trčiš naokolo tvrdeći da ne možeš nikome vjerovati. Meghan je ignorirala oca kad je imao srčani udar i nema isprike za to. Moraš biti mentalno bolestan da misliš kako je to u redu. Možda bi ona trebala na neke konzultacije', izjavila je za strane medije, zbog čega se suočila s optužbama da je ovoga puta pretjerala. Ubrzo nakon toga, svojoj se sestri ispričala javno, i to na britanskoj televiziji, no i dalje nije zadobila povjerenje i pažnju britanske kraljevske obitelji.