Muške snage domaćega glumišta, Momčila Otaševića, Filipa Juričića i Amara Bukvića, osim serije ‘Na granici’ koja već u prvim tjednima emitiranja broji rekordnu gledanost u povijesti Nove TV, povezuju i prinove koje su posljednjih mjeseci ušle u njihov život. Crnogorskom glumcu koji se udomaćio na našim malim ekranima kćerkica Maša, koju je dobio sa suprugom i kolegicom Jelenom Otašević prije nešto više od mjesec dana, prvo je dijete, dok su zagrebački kolege Filip i Amar već iskusni u mijenjanju pelena. 

- S obzirom na to da sam nedavno postao otac, pa i kod kuće imam mnogo obaveza, zasad sve stižem i kombiniram poslovni i privatni život. Sve ide svojim tijekom. Radim i spavam. Kćerkica je super, divno napreduje. Jako je dobra beba, uz nju se stignem naspavati jer kad spava ona, spavam i ja. Sve je odlično - izjavio je nedavno na predstavljanju serije ‘Na granici’ 28-godišnji Otašević, koji priznaje kako je svojevrsni izazov uskladiti privatne i poslovne obaveze.  

- Uz dobru organizaciju, stižem sve pa osim snimanja serije, povremeno odlazim u Crnu Goru igrati predstave. Dosta se dobro snalazim u očinskoj ulozi, ne mogu se požaliti, sve ima svojih čari i uživam u svemu što mi ta uloga donosi - kaže mladi otac. 

Roditeljske savjete na setu zasigurno mu može dati 37-godišnji Filip Juričić koji je postao otac još 2007. sinu Janu, a u kolovozu je dobio još jednog sinčića kojemu su on i zaručnica, medicinska sestra Nika Dogan, nadjenuli ime Lav. 

- Naš je Lav u horoskopu Lav pa smo htjeli da mu bude što jednostavnije. Šalu na stranu, zapravo smo svakakva imena imali u planu. Dugo je bio Kosta i tako smo ga već oslovljavali dok je bio u trbuhu. Poslije smo razmišljali o imenu Leo ili Leon, ali meni su sve te varijacije na temu istrošene i netko je jednom prilikom rekao neka bude Lav. U početku nam je to bila samo fora, a poslije je i konačno odlučeno da će se tako zvati. Sve više mi se sviđa. Uostalom, mnogo se povijesnih osoba tako zove,  od Lava Nikolajeviča Tolstoja do nogometaša Lava Jašina pa se nadam da će i on jednog dana biti povijesna ličnost. Mislim, ne želim mu odmah staviti stigmu, ali ima ime kojim može hrabro koračati u život - rekao je glumac koji je otkrio kako je imao sreću da se tijekom ljetne pauze od snimanja odmori na moru, ali i dočeka rođenje sina uz svoju Niku.

- Imao sam tri tjedna ‘ferija’ i uspio sam se odmoriti, a imao sam i sreću da mi se godišnji odmor poklopio s rođenjem djeteta. Bili smo čak jako hrabri pa smo Nika i ja dva tjedna prije porođaja otišli na more - dodaje Filip koji ima samo riječi hvale za svog Lava.

- Dijete je super, spava i jede. Ne plače i moram priznati da je zasad jako dobar. Baš je tih, svi ga jako volimo i svima nam je poseban. Čak se i ne buni puno, beba je koja može pola sata ležati otvorenih očiju u krevetiću i neće zaplakati. Ponekad dođem kući i ide mi na živce što toliko spava, pa mi dođe da ga malo probudim. I noću spava. Do sedam sati se vratim kući pa ga okupamo, u osam ga stavimo spavati, a on valjda zna da je noć i zaspi. Tako i mi imamo neko vrijeme za sebe. Probudi se u dva, tri ujutro, jede i nastavi spavati. Baš sve ide vrlo jednostavno i glatko, da kucnem o drvo, nadam se da će tako i ostati - opisuje.

Dolazak malenog Lava oduševio je i starijeg brata Jana te sestru, Nikinu kćer iz prijašnje veze. 

- Jan se odlično slaže s mlađim bracom. Kad ga je vidio, kad je to malo stvorenje napokon bilo u njegovim rukama, oduševio se. Svima priča o njemu i svaki ga dan dolazi pogledati. Mene je bilo strah kako će proći te adaptacije, ali sve je jako dobro. Ona ima brata, on ima brata i sve nas je to  dodatno povezalo - izjavio je otac dvojice sinova koji će ovaj put definitivno iskoristiti priliku da se vozeći kolica u parku viđa s dugogodišnjim prijateljima i suradnicima. 

- Dobar sam s Momčilom, ali Amar i ja kućni smo prijatelji pa mi je drago što se tako poklopilo da možemo zajedno šetati klince. Dobio sam dijete sa 25 godina, što nije tako rano, ali u današnje je vrijeme jako rano pa nikada to nisam mogao dijeliti sa svojom generacijom. Kada sam dobio dijete, oni su još studirali, cugali, izlazili, a ja sam se družio s nekim drugim ljudima kako bih imao kamo ići s djetetom. Moj sin je imao šest, sedam godina kada se dogodio baby boom i kada su svi moji prijatelji dobili djecu, a sada sam uhvatio taj zadnji vlak. Svi imaju djecu od godinu, dvije, planiraju drugo dijete pa sam uhvatio ritam s njima. Jako mi je drago što će Lav imati prijatelje iz mog i Nikina društva - priznaje. 

Među tim prijateljima svakako će biti i četveromjesečna princeza glumca Amara Bukvića i njegove supruge Alme. Malena Amal na svijet je došla u svibnju kao starija sestra trogodišnjeg brata Amana i s njom cijela obitelj beskrajno uživa.

- Uistinu se trudim što više vremena provesti sa svojom djecom. Trenutačno sam u gužvi zbog premijere predstave u Gavelli, paralelno snimam film i seriju ‘Na granici’ pa sam svakodnevno na snimanju, ali svaki slobodan trenutak nastojim provesti s njima - rekao je 36-godišnji zagrebački glumac. 

- Amal je zaista dobra beba. Imamo sreću što spava, jede i napreduje u najboljem mogućem pogledu. Brat je jako voli pa nam se sve odlično posložilo. Kao otac trudim se da vrijeme s njima provodim sam, odlazim u šetnje i nije mi problem biti sa svojom djecom. Uživam s njima - dodao je glumac koji je radnu jesen počeo premijerom predstave ‘Pijani’ u matičnom kazalištu Gavella.

- Premijera je bila odlična. Publika je dobro prihvatila predstavu, što je jako važno jer je riječ o predstavi u kojoj gotovo svi glumimo pijance, a to zna biti rubno i može se pretjerati. Mislim da smo napravili dobru predstavu - zaključio je Amar Bukvić.