Glumac Leonardo DiCaprio već godinama se bori za veća prava životinja i spas zemlje, a sada je njegova organizacija 'Leonardo DiCaprio Foundation' koju je osnovao prije 2o godina, donirala 650 milijuna kuna za borbu protiv klimatskih promjena. Leonardo je preko organizacije podržao više od 200 projekata na svim kontinentima i svim oceanima, a financirao je programe za očuvanje staništa i vrsta, obnovljivih izvora energije te prava autohtonog stanovništva.

'Kada sam osnovao LDF, to sam napravio na temelju jednostavne ideje da možemo napraviti pravu razliku izravnim financiranjem najučinkovitijih projekata zaštite okoliša ', objasnio je glumac. 'Bilo da se radi o pojedincima, pokretima na lokalnoj razini ili o velikim neprofitnim organizacijama, željeli smo se usredotočiti na dobivanje kritičnih sredstava za one koji bi mogli imati najveći utjecaj', dodao je.

Leonardo je 2016. godine glumio i u dokumentarnom filmu 'Prije poplave', čiji je glavni fokus bilo pitanje klimatskih promjena. 'Obišli smo u svaki kutak svijeta kako bismo dokumentirali razorne učinke klimatskih promjena i doveli u pitanje sposobnost čovječanstva da preokrene ono što je možda najteži problem čovječanstva. Željeli smo stvoriti film koji će ljudima dati osjećaj hitnosti', zaključio je.