Zvijezda hit serije 'Vikings', glumac Travis Fimmel, dugo se protivio društvenim mrežama, tvrdeći da nepotrebno izlaganje svoje privatnosti može prouzročiti brojne probleme. Svojevremeno je isticao kako nema otvorene profile na društvenim mrežama te da ih nikada neće ni imati.

'Ne bavim se tim kompjuterskim stvarima. Nemam Instagram, ni Facebook. Ne volim ta s**nja. Ja sam tiha osoba. Postoje neki ljudi koji žele da ih drugi stalno gledaju. Moj život nije toliko interesantan da bi bio na internetu', izjavio je Travis prije pet godina.

Ipak, glumac je pokleknuo i otvorio profil na Instagramu na opću radost svojih mnogobrojnih fanova. Tako je objavio svoju prvu fotografiju na kojoj pozira sa zanimljivim natpisom na čelu. 'Hej Insta, to sam ja', bila je prva poruka koju je poslao fanovima i toliko ih oduševio da je u samo dva dana prikupio više od 800 tisuća pratitelja.

Vijest da je otvorio Instagram profil nije prošao nezapaženo ni među njegovim kolegama, koji su mu odmah počeli ostavljati komentare ispod fotografije. Jedan od najzanimljivijih komentara na Travisovo prisustvo na Instagramu svakako je imala njegova kolegica iz serije 'Vikings', Alyssa Sutherland, koja je na svom profilu objavila njihovu zajedničku fotografiju. 'Postojalo je nekoliko stvari u koje sam bila sigurna u životu. Gravitacija, Sunce izlazi na istoku, nikada se ne mogu zaustaviti na samo nekoliko doritosa i Travis Fimmel nije na društvenim mrežama. Ali, izgleda da sada trebam vjerovati da je Zemlja ravna', napisala je Alyssa i oduševila obožavatelje serije.