Od planiranja uskrsnog jelovnika do dekoracija na stolu i bojenja jaja - pregršt je opcija i ideja. Stoga smo zamolili glumicu Mirnu Medaković Stepinac da nam otkrije kako će nadolazeći blagdani izgledati u njezinu domu. Osobito stoga što je ovo prvi Uskrs koji će ona i suprug Hrvoje proslaviti sa svojim blizankama Kajom i Zorom u krugu obitelji. Budući da će malene tek navršiti godinu dana, uspješna Zagrepčanka više je zaokupljena brigom o djeci nego pripremama, no uskrsni jelovnik ipak je osmislila.
Story: Bliži se Uskrs, što vam predstavlja taj blagdan? Kako ga provodite?
Uskrs mi predstavlja buđenje i nov život. Kad pomislim na Uskrs, pomislim na proljeće i na to da mogu udahnuti punim plućima. Provodimo ga uvijek obiteljski na doručku kod mojih roditelja, a na ručku kod Hrvojevih.
MIRNA MEDAKOVIĆ Blagdanski stol za poseban Uskrs
Dražen Kokorić 
Story: S obzirom na to da vam je ovo prvi Uskrs koji ćete proslaviti s djecom, hoćete li ga obilježiti drukčije nego inače? Zapravo će ovo biti naš drugi Uskrs. Prvi smo cure i ja provele u bolnici čekajući da se Kaja ‘udeblja’. Sve je u bolnici Sv. Duh na Uskrs mirisalo na šunku i jaja, čak smo za doručak dobili pisanicu. Ove je godine situacija znatno drukčija, bit ćemo s obitelji i trčkarati za curama. Neće biti mnogo vremena za sjedenje za stolom.
Story: Otkako ste postali majka, ulažete li više energije u ukrašavanje doma i sitnice koje vesele djecu?
Nažalost, nemam vremena. Iako mislim da će se sve promijeniti kada djevojčice porastu. Najviše mi vremena odlazi na pospremanje igračaka. Ove ćemo godine iz predo-strožno-sti na stolu imati samo čokoladna jaja, da ih ne bismo skupljali po podu. Sljedeće ćemo ih godine zajedno bojiti.
Story: Kako ukrašavate uskrsna jaja?
Sve ovisi o tome što mi se sviđa i s koliko vremena raspolažem, no volim sve načine ukrašavanja. Ponekad jaja stavim u ljuske od luka ili ih ukrasim voskom i lijepim naljepnice. Jedanput sam kaširala jaja od stiropora, drugi sam put bojila kistom plastična jaja. Jedino mi nikad nije uspjelo staviti djetelinu na jaje, zamotati ga u najlonsku čarapu i tako kuhati u ljusci od luka.
Story: Kako će izgledati vaš blagdanski stol?
Što ćete ove godine pripremiti za Uskrs? Sve će pripremiti moja mama, na nama ostalima je da pojedemo i da se tucamo pisanicama. Obavezno će na stolu biti šunka u kruhu, sir i vrhnje, rotkvice, mladi luk i hren. Za ručak će kod moje svekrve sigurno biti purica s mlincima. U svakom slučaju, sve što volim.
MIRNA MEDAKOVIĆ Blagdanski stol za poseban Uskrs
Dražen Kokorić 
Story: A kada je riječ o slasticama?
Torta od mrkve, iako mislim da će većina nas navaliti na čokoladne zečiće.
Story: Tko će u vašem domu biti zadužen za pripremu jela?
Mama i svekrva, ja se ne miješam.
Story: Sjećate li se prvog jela koje ste napravili?
Kada je to bilo, o kojem je jelu riječ? Bila sam mala, imala sam dječju kuharicu u kojoj sam našla recept za kolač s čokoladom. Bili su to keksi s kakaom i maslacem, ništa posebno, a ja sam mislila da ću peći kolače bolje i od svoje bake. To se još nije dogodilo, a vjerojatno i neće.
Story: Kuhate li svaki dan ili samo kada imate vremena?
U našoj je kući Hrvoje zadužen za kuhanje, on u tome uživa. Ja kuham kad moram, i to curama. Radije ispečem nešto slatko.
Story: Vaše će djevojčice uskoro navršiti godinu dana. Kako ćete proslaviti rođendan?
Slavit ćemo nekoliko puta da možemo pozvati svu obitelj i prijatelje u vikendicu. Nadam se toplom i suhom vremenu u travnju.
Story: Znači li to da ćete se uskoro intenzivnije posvetiti poslovnim obavezama?
Nadam se, inače ću zaboraviti razgovarati kao odrasla osoba.