Iako sunce, toplo vrijeme i ukusan sladoled gotovo svima mogu izmamiti osmijeh na lice, bračnom paru Medaković Stepinac za to su dovoljne samo njih dvije - kćerkice Kaja i Zora. Nakon godinu dana provedenih  uz blizanke zagrebačka glumica Mirna Medaković Stepinac polako se vraća poslovnim obavezama koje su joj, kako kaže, unatoč neupitnoj ljubavi prema njezinim ‘žabicama’, kako kćeri od milja voli nazivati, silno nedostajale.

- Jedva sam dočekala trenutak da se mogu mirno vratiti na posao. Pri-pre-mam u Varaždinu predstavu ‘Malo-građani’ prema djelu Maksima Gorkog. Ubrzo sam shvatila da to i nije baš potpuno mirno zato što, naravno, cijelo vrijeme mislim na njih: je li sve u redu dok me nema kod kuće, što rade, kako su... Zato se kući žurim s proba za novi projekt, ali sam sretna što sam počela raditi i, prije svega, što sam se počela kretati među odraslim osobama, a ne samo među djecom. Također, silno mi godi što teme razgovora nisu samo djeca nego i razgovori s kolegama koje sam vodila prije nego što sam rodila Kaju i Zoru - otkrila je 32-godišnja zvijezda dramskih serija ‘Kud puklo da puklo’, ‘Dolina sunca’ i mnogih drugih.

Ponosni su roditelji početkom travnja s kćerkicama proslavili njihov prvi rođendan. Za tu su im prigodu glumica i suprug ekonomist Hrvoje Stepinac organizirali dva slavlja - jedno za obitelj, a drugo za njihove prijatelje i djecu, i to u vikendici.

- Hrvoje i ja nosili smo krune, ipak smo mi ti koji smo preživjeli - napisala je Mirna uz rođendansku fotografiju. 

- Otkako su navršile godinu dana, sve je mnogo lakše. Prestala sam dojiti pa je lakše ostaviti ih kod bake i djeda. Iako sam i dalje ja najviše s njima, sada imamo raspored - objašnjava Mirna koja dodaje kako su ona i suprug još malo umorni od nespavanja, ali sve se, kaže, polako vraća u normalu.                                                            

Ovisno o poslovnim obavezama, supružnici koji su se vjenčali 2015. svaki slobodni trenutak provode u šetnji s blizankama, koje još silno vole biti u naručju svoje majke ili pak istraživati svijet iz kolica. Kako je otkrila Mirna, sestrice se vole zajedno igrati, iako još nije primijela poznatu blizanačku povezanost.

- Ne mogu još otkriti jesu li silno povezane, ipak su još male. No primjećujem da, primjerice, kada dođemo u posjet prijateljima koji imaju jedno dijete, naše cure baš ne protestiraju kad im netko otme igračku iz ruku. Njima je normalno da ostanu bez igračke, da skaču jedna po drugoj, manje im takve stvari smetaju nego djeci koja su jedinci. No koliko su god stalno u nekoj interakciji, nisam sigurna da su postale potpuno svjesne jedna druge - opisuje mama Mirna,

Iako su druženja učetvero neizostavna posljednjih godinu dana, djevojčice su sada starije pa suprug i ona stignu neko vrijeme izdvojiti za sebe.  

- Nakon početnog šoka, jer kao novi roditelji nismo znali što nas čeka, sada je sve odlično. Hrvoje i ja stignemo se posvetiti jedan drugome. Sve polako sjeda na svoje mjesto, iako će njih dvije još dugo biti potpuno ovisne o nama - zaključuje glumica.