Mirna Medaković Stepinac, 33-godišnja glumica javnosti je postala poznata ulogom Maje u dandanas popularnoj seriji 'Zabranjena ljubav', koja joj je otvorila vrata brojnim ulogama koje su uslijedile. Simpatična Mirna se počela baviti glumom po završetku srednje škole, prije punih 15 godina. Tada je njezin život osim glumačkih početaka obilježio i jedan poseban događaj, maturalna večer. S obzirom na to da je trenutno vrijeme maturalnih zabava, uvijek nasmijana crnokosa glumica, za Story.hr prisjetila se svog slavlja i stepenice ka odraslom životu.

'Ove godine slavim 15 godina mature i zaista se nadam da će nas se okupiti barem desetak. Inače je u Zagrebu običaj da maturanta ili maturanticu doprati obitelj. Potom popiju piće dobrodošlice, otplešu ples sa svojim djetetom i onda roditelji napuštaju proslavu, a učenici ostaju s profesorima i bendom do ranih jutarnjih sati', objašnjava te dodaje kako je njoj na maturalnoj večeri bilo kao u nekom snu.

'Svi smo bili sređeni, zgodni, mladi i mislili da je svijet pod našim nogama! Onako kao što i moraš misliti sa 18 godina, a održala se u Westinu te je bilo šest razreda maturanata iz moje škole, IV. gimnazije', priča nam. 

'Sjećam se da sam otišla na frizuru, da me moja prijateljica i susjeda Mila našminkala i da mi je najbolji prijatelj Srki došao prije maturalne da se vidimo. Krojačica mi je sašila haljinu, od jarko zelene šantung svile. Tada su u modi bile duge suknje ili haljine s korzetom. Imala sam kožne cipele boje fuksije. U svakom slučaju, bila sam uočljiva u jarkim bojama', prepričava kroz smijeh, ali ističe kako danas vjerojatno ne bi odjenula takav outfit. 

'Tada sam sebi bila prekrasna i oduševljena kako sam sjajno odabrala boju haljine, ali da sada moram birati, odjenula bih udobnu haljinu, kao i cipele kako bih mogla plesati cijelu noć', govori. Kada smo kod promjena, morali smo je pitati postoji li razlika između tadašnjih i današnjih maturalnih zabava, ali Mirna nam objašnjava kako nakon svoje nije bila niti na jednoj drugoj. 'Mislim da se cijeli koncept nije promijenio od onda kada sam ja bila maturantica', zaključuje.