Četvrtu večer Bipa FASHION.HR-a obilježile su četiri sjajne revije mladih dizajnerskih snaga i moda s porukom. Aktivizam je bio zajednički nazivnik kolekcija koje su na pisti predstavili modni dvojac TWINS, dizajnerica Jelena Holec, londonski brand hrvatskog podrijetla Staša Design te modni duo KLISAB. Što su predstavili na pisti iz prvog reda pratila su poznata modna imena i ljubitelji mode: Nevena Rendeli Vejzović, Antonija Blaće, Bojana Gregorić Vejzović, Nenad Korkut, Miran Kurspahić, Anita Dujić, Nina Mia Čikeš, Borna Rajić, Ana Maria Ricov, Marija Kulušić, Nikola Beban i brojni drugi.

Prvi put ikada je i Miss Hrvatske, Ivana Mudnić Dujmina pratila reviju naših dizajnera iz pozicije gledatelja, nakon što je godinama upravo ona bila ta koja je hodala pistom i u najboljem svijetlu predstavljala hrvatski dizajn. 'Jako sam se veselila svim izlascima i zanimaju me nove kreacije. Uvijek do sada sam nosila revije, a ovo mi je prvi put da sam s druge strane i gledam reviju. Puno je drugačiji osjećaj, nema panike i treme' otkrila je.

Večer su otvorili popularni TWINS-i, pod pokroviteljstvom branda CCC, znakovito inspirirani idejom slobode. Njih su došla podržati i naša poznata lica, Miran Kurspahić, Borna Kotromanić i Nina Mia Čikeš koji su oduševljeno pratili novu kolekciju.

'Došao sam dati podršku Twinsima s kojima se dugo znam i oni su uvijek u ovim hrvatskim okvirima show. Osim što su zanimljivi, nose i nekakvu socijalnu komponentu uz modnu što je jako zanimljivo promišljanje. Rade vrlo konkretne i nosive stvari. Do sada nisu nikada podbacili, pa tako ni sada' rekao je Miran o Damirovoj i Domagojevoj kolekciji koja je prikazana kao hibrid prošlosti i budućnosti, te svojom estetikom priziva duh šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Borna je također oduševljena ženstvenim odjevnim komadima koje i sama nerijetko nosi: ' Ja sam ovdje zbog Twinsa čije redovne kolekcije često nosim, a rade mi i haljine za posebne prigode kojima sam uvijek oduševljena.'

Kolekcija donosi ženstvene odjevne komade poput uskih pencil ili mini suknji do suknji punog kruga, oversize kapute koji dolaze u nekoliko dužina, zimske kostime, odijela i majice sa snažnim porukama o društvu danas. To su samo neki od razloga zašto ih voli i Nina Mia Čikeš. 'Uvijek volim biti potpora hrvatskim dizajnerima, mislim da su svi odlični, ali tu sam ipak zbog Twinsa i veselim se također Klisab reviji' rekla je.



Nakon TWINS-a, londonska dizajnerica hrvatskog podrijetla Staša Randall predstavila je kolekciju brada Staša Design pod nazivom Equality. Minimalistički kimono, mantili, haljine, hlače te bluze samo su neki od upečatljivih komada iz kolekcije s kojim se prvi put predstavila na modnoj pisti Bipa FASHION.HR-a.

Modna dizajnerica, Jelena Holec za novu kolekciju inspiraciju je pronašla u životu i vladavini ruske carice Katarine Velike, koja je poznata po tome što je bila korak ispred svog vremena. Holec je posebnu pažnju posvetila spoju elemenata dvorske, ali i svjetovne odjeće ukomponirane s današnjim trendovima.

Zanimljivu modnu večer zatvorio je dizajnerski dvojac KLISAB koji se kao i uvijek dosad osvrće na aktualne procese današnjice. Bojana Gregorić Vejzović za četvrtu večer BIPA FASHION.HR-a odjenula je upravo ovaj modni dvojac čiji je veliki fan. 'Došla sam sve revije pogledati, ali u principu Klisab najviše. Sviđa mi se jako ove sezone njihov arhitekturalni minimalizam na koji su se fokusirali. Nakon kazališnih kostima kosi su uvijek previše nakičeni, ovo je jednostavno nešto u čemu se čovjek osjeća dobro svugdje' otkrila je.

Znakovito, u ovoj kolekciji KLISAB su u potpunosti izostavili hlače. KLISAB ovom gestom kao da poručuju kako žena, kad je snažna na način na koji to svjedočimo danas, ne treba elemente muškog odijevanja jer svoju snagu gradi iz ženstvenosti, a izražava ju noseći suknje i haljine.

Bojanina šogorica Nevena Rendeli Vejzović, također podržava rad mladog modnog dvojca čiji dizajn s guštom nosi i u visokom stupnju trudnoće. ' Došla sam vidjeti Klisab koji i nosim večeras. Njihov dizajn mi uvijek odgovara, tako da je i sada u trudnoću dobro sjeo. Malo su šire i komotnije stvari pa je za trudnice odlično, ali jedva čekam da se zapravo počnem baviti modom nakon što rodim jer kad si trudnica onda nemaš baš puno izbora' rekla je.