Gordana Šaulić, udovica Šabana Šaulića, željela je posvojiti njegovog izvanbračnog sina Roberta, ali to je odbila njegova majka Nevenka Nena Prodanović. Umjesto posvajanja, od obitelji Šaulić tražila je novac te je uzela 100 000 maraka i za taj novac napravila kuću u blizini Zrenjanina, piše Kurira. 

Posljednjih dana dosta se pisalo o odnosu između kralja narodne glazbe i njegovog izvanbračnog sina, s kojim on, prema nekim navodima, nije bio u kontaktu već duže vrijeme. Posebnu pažnju je izazvao Robertov dolazak na Šabanov pogreb, kada je i sam rekao kako nije imao dobar i blizak odnos s njim, ali mu je teško zbog tragedije, dalje navodi spomenuti portal. 

'Poznato je kako je Šaban priznao očinstvo bez utvrđivanja, nikada nije postavio pitanje, ali je otvoreno govorio da Robert nije dijete rođeno iz ljubavi. Gordana je prije udaje za Šaulića znala da ima izvanbračno dijete te ih nastojala zbližiti. Robertova majka Nevenka tada je radila u Njemačkoj, dok je on rastao s njenim roditeljima u blizini Zrenjanina. Tada je Goca predložila Neni da ona i Šaban usvoje Roberta, kako bi mogao rasti zajedno s njihovom djecom, ali Nevenka je to odbila', rekao je izvor za Kurir te dodao kako su se dogovorili o financijskoj brizi djeteta.

'Nena nije dopustila da njen sin živi sa Šaulićima, nego je tražila da im oni naprave kuću. To je bilo 1987. godine, a Šaban i Gordana su dali oko 100 000 maraka za izgradnju kuće, a kasnije su plaćali alimentaciju za Roberta do njegove 18. godine', tvrdi izvor.