Policijski dokumenti s kojih je nedavno skinuta oznaka 'Strogo povjerljivo', pokazala je kako je britanska policija zataškala pokušaj atentata na kraljicu Elizabetu II prilikom njezinog posjeta Novom Zelandu 1981. godine. Tijekom kraljevske parade u gradu Dunedinu 17-godišnjak Christopher John Lewis, pokušao je ubiti kraljicu. Mladić se sakrio u kabinu toaleta i prilikom kraljičinog izlaska iz vozila ispalio metak u njezinom smjeru. 

Oni koji su bili na licu mjesta tvrde kako je metak prošao tik uz kraljičinu glavu. Iako su mladića odmah uhitili, on nikada nije bio optužen za pokušaj ubojstva, a medijima koji su se nalazili u blizini i koji su čuli pucanje, rečeno je kako je prometni znak pao pa je to izazvalo buku. Novozelandska obavještajna služba objavila je ove informacije nakon što su tamošnji mediji počeli ponovno 'kopati' po tom zataškanom slučaju. 

Dokumenti obavještajne službe pokazuju kako je Christopher bio optužen za oružanu pljačku i provalu, ali i to kako ga nisu imali namjeru osuditi za izdaju. Iz dokumenata se vidi da je mladić uistinu imao namjeru izvršiti atentat na kraljicu, ali to mu nije pošlo za rukom zbog loše pozicije. Doznalo se i to kako je sve zataškano da bi se prikrili sigurnosni propusti, ali i da kraljica ne bi odustala od budućih turneja, pišu novozelandski mediji.