Najpoznatija američka starleta, Kim Kardashian West, ponovno je uzburkala vode političke korektnosti, prenosi magazin People.  Naime, svoju je najnoviju liniju proizvoda nazvala 'Kimono', što je jako zasmetalo japanskom dijelu njezinih obožavatelja, jer, kako tvrde, linija odjeće nema nikakve veze niti s Japanom, niti s tim određenim odjevnim predmetom. Riječ je o steznicima i proizvodima koji funkcioniraju poput steznika, a nose se ispod odjeće, poput tangi, bokserica, odjeće za vježbanje, kombinezona i termo-tajica.

Prve je kritike 38-godišnja Kim samouvjereno komentirala za New York Times: 'Kimono je trebao biti pozdrav ljepoti i deteljima koje svaka žena uloži u svoj izgled kako bi zablistala. Ne planiram mijenjati ime ili dizajn bilo kojeg dijela kolekcije jer netko smatra kako nalikuje tradicionalnoj odjeći, bilo imenom ili izgledom'.

No, nakon kontinuiranih višednevnih kritika, reality zvijezda je potom ipak 'promijenila ploču', izjavivši kako ima 'duboko poštovanje prema japanskoj kulturi i tradiciji', te kako je njezin brend 'u svojoj srži temeljen na inkluzivnosti', objasnivši kako se ipak nije mogla oglušiti na salve molbi i kritika te zbog svojih fanova ipak mijenja ime brenda, naposljetku se zahvalivši svima na razumijevanju.

Obožavatelji su pozdravili njeno posipanje pepelom, tako da će vjerojatno, baš kao i svi proizvodi koji nose njeno ime, i ova kolekcija biti rasprodana čim se pojavi.