Pjevač Chris Martin danas je u sretnoj vezi s glumicom Dakotom Johnson, no nakon prekida s dugogodišnjom partnercom Gwyneth Paltrow, njegov život bio je daleko od idiličnog. Kako je priznao u dokumentarcu 'Coldplay: A Head Full of Dreams', koji uskoro izlazi, nakon 'svjesnog razdvajanja' 2014. godine, bio je prilično loše.

'Osjećao sam se potpuno bezvrijedno i kao da sam nikome ništa', kazao je i dodao da je taj osjećaj trajao punih godinu dana. 'Bio sam u potpunom kaosu jer nisam mogao uživati u divnim stvarima koje su se događale oko mene. Naravno, prošao sam kroz buran period nakon raskida sa Gwyneth. Nikada nisam kukako, zahvalan sam na svemu, ali sve što se tada dogodilo jako me je pogodilo', izjavio je.

Njegovi kolege su također rekli kako su bili jako zabrinuti za njega, a njegov ga je menadžer Phil Harvey svakoga jutra zvao telefonom kako bi se uvjerio da je dobro. Glumica i pjevač, bez obzira na težak period kroz koji je Chris prolazio, nakon 'svjesnog razdvajanja', ostali su u prijateljskim odnosima, a jednom je prilikom glumica čak izjavila kako joj je Chris 'poput brata'. Bivši supružnici imaju 13-godišnju kćer Apple i 11-godišnjeg sina Mosesa te nad njima imaju zajedničko skrbništvo.