Bolest srca uzrokovana dijelom i pretjeranim konzumiranjem alkohola uzrok je smrti 52-godišnjeg glumca Kristoffa St. Johna, pokazala je autopsija, dva mjeseca nakon iznenadne smrti. Konkretno, glumac je podlegao posljedicama hipertrofije srca na koju je mogao utjecati i etanol u organizmu, stoji u liječničkom izvješću, a prenosi The Hollywood Gossip. Kristoff St. John je pronađen mrtav u svom domu u Woodland Hillsu u Los Angelesu, a javnosti je najpoznatiji po ulozi u seriji “The Young & the Restless”iz 1991. godine.

Ova tragedija je uslijedila četiri godine nakon što je glumčev sin Julian počinio samoubojstvo zbog psihičkih problema. Kristoff se jako teško nosio s gubitkom sina pa je i on početkom godine potražio stručnu pomoć zbog depresije i alkoholizma. Na kućnu njegu je pušten 1. veljače, a umro je samo dva dana kasnije

Inače, glumac je bio jako omiljen među kolegama pa su tjednima nakon smrti pristizale poruke sućuti na adresu obitelji. Iza supruga su ostale njegova zaručnica Kseniya Mikhaleva, dvije bivše supruge, Mia St. John te Allana Nadal te dvije kćeri iz tih brakova, Paris i Lola.