Ponajbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo optužen je za silovanje Kathryn Mayorge, 34-godišnje studentice iz Las Vegasa. Policija iz Las Vegasa službeno je potvrdila kako je ponovno otvoren slučaj optužbe koju je podignula žrtva dan nakon što ju je nogometaš navodno analno silovao. Iako je Ronaldo odbacio optužbe te kazao kako je to lažna vijest, sada se svojim obožavateljima odlučio obratiti i javno putem Facebooka.

'Čvrsto odbacujem sve optužbe na svoj račun. Silovanje je odvratan zločin koji ide protiv svega što sam ja i u što vjerujem. Odbijam hraniti medijski spektakl stvoren od strane ljudi koji se žele promovirati na moj račun. Moja čista savjest omogućiti će mi da smireno čekam rezultate svih istraga', napisao je.

Ipak, Ronaldo bi mogao imati problema zbog cijelog slučaja jer Der Spiegel ima dokumente u kojima je navodno Ronaldovo svjedočenje o cijelom slučaju. U tim se dokumentima Ronalda naziva samo 'X', dok je Mayorga 'gđica C'.

Tako između ostalog u dokumentima stoji kako je X na pitanje je li gđica C podigla glas odgovorio: 'Rekla je 'ne' više puta. Gurnuo sam je straga. Bilo je prilično brutalno. Nismo mijenjali položaj. Trajalo je oko pet do sedam minuta. Rekla je da to ne želi, ali predala mi se.' te dodaje: 'Rekla je da to ne radim i da ona nije kao druge. Sad kad se prisjećam toga, ispričao sam joj se. No ona ipak nije vikala niti ikoga zvala', stoji u dokumentima. 

Podsjetimo, ona i Ronalno navodno su se upoznali u VIP djelu jednog noćnog kluba u Las Vegasu nakon što joj je prišao i ponudio joj piće. Zatim mu je, tvrdi,  dala svoj broj telefona i kasnije te večeri s prijateljicom otišla u njegov apartman. U trenutku kada se, nakon kupanja u jacuzzyju, otišla presvući u kupaonicu, tvrdi da je Ronaldo krenuo za njom te je napao. Kathryn tvrdi kako ga je jasno i glasno odbila te mu je nekoliko pita rekla da ne želi seks s njim. On nije odustajao te ju je analno silovao, opisala je djevojka.