Američka trkačica na duge staze i osvajačica olimpijske medalje, Gabriele Grunewald, preminula je u 33. godini života nakon više od desetljeća borbe protiv raka. Vijest o smrti potvrdio je njezin suprug Justin, objavivši na Instagramu dirljivu oproštajnu poruku posvećenu preminuloj supruzi. 

'U 7:52 sam rekao: 'Ne mogu dočekati da te opet vidim', svom junaku, najboljoj prijateljici, mojoj inspiraciji, mojoj supruzi Gabrieli. Ti si u našoj vezi uvijek bila Batman, a ja sam bio Robin. Znam da nikada neću moći popuniti ovu rupu u svom srcu i prazninu koju si ostavila za sobom. Tvoja obitelj i prijatelji te jako vole', napisao je neutješni suprug te se zahvalio svima koji su njegovoj supruzi bili pomoć i podrška u dugogodišnjoj borbi protiv opake bolesti.

'Hvala svima sa svih strana svijeta, Gabriele je čula vaše poruke i bila je duboko dirnuta. Ona je željela da ostanete hrabri i ne gubite nadu. Hvala vam što ste joj pomogli zadržati hrabrost kada joj je bila najpotrebnija', stoji u emotivnoj objavi Justina Grunewalda.