Zagrebačka kompanija za distribuciju filmova '2i film' najavila je tko će sve od domaćih zvijezda sudjelovati u sinkronizaciji nove verzije animiranog filma 'Aladdin'. Franka Batelić, naša uspješna pjevačica i supruga bivšeg nogometnog reprezentativca Vedrana Ćorluke, utjelovit će egzotičnu princezu Jasmine. Šoumen Mario Petreković odličan je izbor za ulogu duha iz svjetiljke, dok je mladi Fabijan Pavao Medvešek postao Aladdin. 

'Aladdin' je moj najdraži crtani film svih vremena, a pjesma 'A Whole New World' je najljepša pjesma ikada skladana za crtiće! Nije bilo sretnije osobe od mene kada su me pozvali da budem lik Jasmine u 'Aladdinu'. Do sada sam pjevala u crtićima, a ovo mi je prvo iskustvo sinkronizacije filma', napisala je Franka na svome Instagram profilu.

Podsjetimo, animirani film 'Aladdin' originalno je pušten u distribuciju 1992. godine, a od tada je 'odgojio' nekoliko generacija i zadržao posebno mjesto u dječjim srcima. Nakon gotovo 30 godina, Disney se odlučio na remake pod redateljskom palicom Guya Ritchieja.