Ben Affleck i Jennifer Garner najavili su kraj svog braka u zajedničkom priopćenju još 30. lipnja 2015. godine, samo dan nakon 10. obljetnice njihova braka. Razlog zbog kojeg su se rastavili je upravo dugogodišnja ovisnosti o alkoholu i kocki poznatog glumca, no glumački par je ostao u dobrim odnosima zbog djece. Iako se čitav proces razvoda odužio zbog Benovog ponovnog odlaska na odvikavanje od ovisnosti, sada su napokon službeno ravedeni, prenose strani mediji.

Bivši supružnici navodno će dijeliti skrbništvo nad svoje troje djece te će ići kod savjetnika jednom mjesečno u minimalnom trajanju od šest mjeseci. Za vrijeme desetogodišnjeg braka Jennifer i Ben dobili su troje djece - 12-godišnju Violet, osmogodišnju Seraphinu i šestogodišnjeg Samuela.

Isto tako par je postigao nagodbu i kada je riječ o raspodjeli zajedničkih nekretnina, a upravo je to jedan od razloga zašto je proces nagodbe bio je dugačak i iscrpljujuć za oboje. Naime, glumački par nije potpisao predbračni ugovor, pa je sve što su stekli u 12 godina braka bilo zajedničko.