Astrološka savjetnica Sally Kirkman pročitala je natalnu kartu i položaj planeta te analizu objavila na svojim stranicama u kojoj stoji kako Novak Đoković, 32-godišnji srpski tenisač koji je nedavno odnio pobjedu nakon napetog petosatnog teniskog meča na Wimbledonu protiv Rogera Federera, ima naklonost zvijezda.

Natalna karta otkriva tajnu Novaka Đokovića
Profimedia 

Astrologinja detaljno analizira kako nije slučajno što je upravo taj dan odnio trijumfalnu pobjedu. Naime, glavni planetarni aspekt na dan finala Wimbledona bilo je Sunce nasuprot Plutonu. 'Tako da je aspekt planeta bio naklonjen upravo njemu u toj nemilosrdnoj petosatnoj epskoj bitki', objašnjava astrološka savjetnica.

Sally vješto zapaža kako u konačnici, Federer, koji je po horoskopu Lav i kojim vlada Sunce nije mogao pobijediti neprekinutu dosljednost jednog od najuspješnijih tenisača svijeta kojeg neće biti lako s tog trona svrgnuti. 

Natalna karta otkriva tajnu Novaka Đokovića
Profimedia 

Nadalje, tvrdi da je Novak osvojio četiri od posljednjih pet Grand Slamova počevši s Wimbledonom 2018. godine, to je gotovo jednako kada je u sezoni 2015./2016. godine, održao sva četiri Grand Slam-a.

Kirkman astrološki promatra i piše: 'On je Sunčev Blizanac, što ga čini prirodnim tenisačem jer njima vlada Merkur,  planet nogu i brzine. Nije rijetkost da su upravo najbolji tenisači rođeni sa Suncem u Blizancima'.

Natalna karta otkriva tajnu Novaka Đokovića
Profimedia 

Astrologinja tvrdi kako je Đoković uporan igrač, što pokazuje njegov podznak Jarac. Zatim, detaljno obrazlaže kako on izgleda poput Jarca zato što odašilje poruku i stav 'ja sam najbolji'. Piše da je Jarcu vladajuća planeta Saturn, a to samo znači predanost, naporni rad, disciplina i neumoljivost. Zato je u borbi protiv Federera, Đoković uspio ostati miran i odbio je popustiti.

Na kraju Sally Kirkman primjećuje prema položaju planeta u njegovoj natalnoj karti: 'Ovaj tenisač često prkosi 'normalnoj' astrologiji. Naime, tijekom četiri Grand Slam pobjede, Pluton, planet Škorpiona, bio je u sprezi s njegovim podznakom Jarca. Osim toga, Saturn je bio u tranzitu i nalazio se nasuprot svom natalnom Blizancu, Suncu. Za većinu ljudi ovi 'teški' tranziti bili bi promjenjivi i teško podnošljivi, ali za Đokovića ne, njega su ovi tranziti doveli do vrha', zaključuje Sally Kirkman u ovoj astrološkoj analizi.