Voditelj i urednik emisije RTL Direkt, Zoran Šprajc, već je mnogo puta gledateljima dokazao kako ima naglašen smisao za humor te vrlo britak jezik. Ipak, upravo ga je njegov humor doveo u nezgodnu situaciju tijekom emisije u ponedjeljak, gdje je jedna od tema bila srpska premijerka Ana Brnabić koja očekuje dijete sa svojom dugogodišnjom partnericom, što Zoran nije propustio komentirati.

'Srpska premijerka Ana Brnabić postat će mama, odnosno tata, kako se uzme', prokomentirao je voditelj, što je poprilično razljutilo gledatelje koji su ga odmah napali da 'homofobija nije jedna od domišljatih pošalica'. I dok su ga jedni nazivali 'odvratnim' i 'ružnim', te su istaknuli kako su se 'razočarali u njega', drugi su pak stali u njegovu obranu.

Zoran nije ostao dužan pratiteljima koji su ga prozvali, pa je odmah reagirao na svojem Twitter profilu, a nakon što se komentari nisu prestali nizati, odlučio se još jednom oglasiti.

'Ok, ja sam neduhoviti seksist i homofob, pripadnik Ku Klux Klana i s tom temom nema šale,ali što je na kraju ustanovila hrvatska Lgbt komisija za ćudoređe, što će srpska premijerka biti djetetu koje će im roditi njezina partnerica ? Il sjednica komisije još traje?', napisao je, a nakon svega 20-ak minuta Šprajc je taj komentar obrisao.

Ovaj njegov komentar izazvao je brojne negativne reakcije, a jedan od korisnika društvenih mreža poručio mu je kako nema potrebe da se spušta na takvu razinu jer time tone sve dublje i dublje.