Zagrebački glumac Stjepan Perić vratio se na male ekrane u ulozi negativca i završava snimanje novog igranog filma, a za Story otkriva kako će proslaviti četvrtu godišnjicu braka s Jelenom Jovanovom Perić, u koju se zaljubio na setu telenovele ‘Tajne’.

Drago mi je nakon nekoliko godina zaigrati i nešto iz tamnijeg spektra, kako glumačke strune u meni ne bi zakržljale. Rekao bih da je Dinko Duda, lik koji sam utjelovio, tipičan negativac i gnjida. Već po prvim reakcijama vidim da publici nije nimalo drag, a to me veseli jer je pokazatelj da sam dobro odradio ulogu - govori 36-godišnji glumac Stjepan Perić kojeg nakon nekog vremena ponovno gledamo na Novoj TV u dramskoj seriji ‘Na granici’, što ga iznimno veseli. Iako glumu kojom se počeo baviti u srednjoj školi nije doživljavao ozbiljno i kao pravi posao, nego kao igru, danas je sretan što je upravo ona bila njegov odabir jer uz to zanimanje može postati drugi čovjek i otići u vremena u kojima ne bi živio.



- Kao djeca igrali smo se lopova i pandura, svi smo htjeli biti lopovi. Nisam želio biti ni lopov ni policajac nego slikar. Sada kao glumac mogu biti lopov koji je zapravo policajac, a hobi  mu je slikanje - šali se ovaj Zagrepčanin koji ne može reći jesu li mu zahtjevnije uloge negativaca ili pozitivaca. 
- Teško je reći koje su uloge slojevitije. To ovisi o konkretnom tekstu, ali i o tome koliko glumac radi na ulozi. Znate kako su nam u školi govorili, “a sada za one koji žele više...” E, tu nastaju slojevi - objašnjava Stjepan koji je otkrio što mu je važno pri izboru uloge koju će igrati. 



- Supruga mi kaže: “Svi pričaju da odbijaju uloge, a jedino ih ti stvarno odbijaš”. Prvo pogledam o kakvom je projektu riječ, kako je napisan i tko ga režira. Nakon toga tražim u ulozi nešto meni zanimljivo i izazovno. Jako je važno i tko su mi partneri. Ima tu mnogo faktora, a vjerojatno je najvažniji intuicija - govori. 
- Trenutačno završavam snimanje serije ‘Na granici’ i novi film Nevija Marasovića u kojem igram jednu od glavnih uloga. Dogovorio sam već neke projekte za drugu polovicu godine, ali o tome još ne smijem ništa govoriti - kaže Stjepan koji, kada ne glumi, voli putovati i družiti se s dragim i bliskim ljudima, pogledati film, pročitati knjigu i otići na koncert. Naravno, to najčešće radi sa suprugom Jelenom Jovanovom Perić s kojom će ove godine proslaviti četvrtu godišnjicu braka. 



- Ne brojimo vrijeme ni godine, uvijek uživamo u sadašnjem trenutku. Ne volim puno pričati o privatnom životu. Recepti i formule za sretan brak koji funkcioniraju u našem slučaju ne moraju nužno funkcionirati i za druge. Sretni smo, volimo se i idemo našim putem. Lijepo nam je što god radili zajedno - samozatajno govori Stjepan koji je suprugu upoznao na setu serije ‘Tajne’ potkraj 2013. godine. 
- Drago mi je što smo ljudi koji posao ne donose tako često kući i raduje me to što imamo život izvan svih poslovnih izazova - rekla je prije dvije godine za Story Jelena koja je, baš kao i njezin suprug, zauzeta glumačkim projektima.
- Jelena je nedavno imala premijeru španjolskog filma ‘El desentierro’, završila je njemačku seriju i trenutačno snima jedan makedonski film. Želim spomenuti i da je treću godinu zaredom proglašena najboljom makedonskom glumicom - ponosno govori Stjepan koji se veseli ljepšem vremenu s kojim dolazi i godišnji odmor. 



- Posljednjih nekoliko godina odmor provodimo uglavnom na otocima. Htjeli bismo vidjeti za početak sve naseljene hrvatske otoke, tako da ćemo vjerojatno nastaviti tim putem, koliko nam obaveze to dopuste. Zasad nam dosta dobro ide - zaključio je.