Iako je vladarica Instagrama od 2016. godine bila pjevačica i glumica Selena Gomez s čak 144.316,079 pratitelja, jedna ju je osoba maknula s trona. Riječ je o nogometašu Cristianu Ronaldu koji je preuzeo vodstvo zahvaljujući brojci od 144.327,117 pratitelja.

Selena je već nekoliko puta najavila da se povlači s društvenih mreža, a otkako je prekinula s dečkom te joj se bivši dečko Justin Bieber oženio, 26-godišnjakinja je hospitalizirana zbog emocionalnog sloma. Pjevačica nikada nije krila da pati od anksioznosti, a prije nego li se oprostila od društvenih mreža svojim je pratiteljima odgovarala na pitanja o depresiji i psihičkim problemima kako bi ih iz iskustva savjetovala i pokušala im pomoći prije nego li se oprosti od virtualnog svijeta. Je li njezino povlačenje s Instagrama zaslužno za smanjen broj pratitelja nije poznato.

S druge strane, Cristiano Ronaldo svakodnevno svoje obožavatelje uveseljava raznim objavama, a unatoč tome što je zbog optužbi za zlostavljanje naišao na mnoge prozivke, njegova popularnost nije pala, već raste iz dana u dan što potvrđuje i činjenica da je postao novi kralj Instagrama.