Davida Matthewsa francusko pravosuđe optužilo je za silovanje maloljetnice i trenutno se nalazi u pritvoru u Parizu, prenose strani mediji. David je otac Jamesa Matthewsa koji je u braku s Pippom, sestrom vojvotkinje Kate.

Tužba je predana 2017. godine, a navodno se radi o zbivanjima iz 1998. i 1999. godine. Prema pisanju Daily Maila, 73-godišnji multimilijunaš David Matthews odbacio je sve optužbe. 

'To su sve laži i skandalozne optužbe kojima se pokušava naštetiti Matthewsu i njegovom ugledu', poručio je glasnogovornik obitelji te dodao kako će optužba sada biti podvrgnuta sudskoj istrazi, a vlasti u Parizu imaju rok od šest mjeseci da razmotre daljnje korake oko suđenja. 

Podsjetimo, Pippa Middleton bračne je zavjete s Jamesom Matthewsom razmijenila prošle godine u Crkvi svetog Marka u Englefieldu, nedaleko obiteljskog imanja Middletonovih gdje se nastavilo veliko svadbeno slavlje. Jamesa Matthewsa mediji najviše pamte po sudjelovanju u reality showu 'Made in Chelsea'.

Njegovi su roditelji, prisustvovali ceremoniji i slavlju. Tada nitko nije mogao ni slutiti u kakvom će se skandalu naći Jamesov otac te da će zbog ozbiljnih optužbi na njegov račun, bespovratno biti narušen imidž cijelog dvora i kompletne kraljevske obitelji.