Kardashianovih ponovno se intenzivno počelo govoriti prošli tjedan nakon što je otkriveno da je mlađu sestru Kim Kardashian, Kh-loé, posljednjih nekoliko mjeseci varao njezin partner, košarkaš Tristan Thompson. Samo 48 sati prije nego što je na svijet donijela njihovu kćer True, američki su mediji objavili fotografije na kojima se igrač NBA-a u njujorškom noćnom klubu ljubi sa striptizetom Lani Blair, koja je poslije prenoćila u njegovu hotelu, ali i snimku nastalu u listopadu prošle godine na kojoj se ljubi i zabavlja s dvije nepoznate žene. Da bi stvar bila gora, Tristan je navodno svoju partnericu prevario s još dvije žene, i to tijekom njezine trudnoće. Javnost ga je odmah osudila, Khloé mu je, čini se, zasad odlučila sve oprostiti, a suigrači ga kritiziraju jer se taj skandal nije mogao dogoditi u gore vrijeme. Klub Cleveland Cavaliers, za koji Tristan igra, upravo se natječe za NBA naslov prvaka, a on svojom igrom ne pridonosi njihovu uspjehu. Na sebe je najviše navukao bijes suigrača LeBrona Jamesa, koji se sada jedino želi fokusirati na košarku i klub predstaviti u pozitivnom svjetlu, a Tristan mu je pokvario taj plan. Odnosno, ne Tristan nego prokletstvo Kardashianovih u koje je Le-Bron navodno duboko uvjeren.

- Kad je o njemu riječ, to je prokletstvo istinito. Ovaj incident bit će nepotrebna mrlja na klubu koji nastoji dobiti utakmice - otkrio je izvor. O tome da je prokletstvo snašlo Tristana glasno se govorilo i prošle godine, kada je klub bilježio nešto lošiju sezonu, a ni Tristanova igra nije bila impresivna. Navijači su tada potpisivali peticiju kojom mole Tristana da ostavi Khloé. - Jedan od nama omiljenih igrača, Tristan Thompson, odlučio je biti u vezi s Khloé Kar-dashian i time je navukao prokletstvo na Cle-veland. Zbog te kletve Cleveland Cavaliersi nemaju sreće - stoji u peticiji koju on nije komentirao. Prokletstvo ili ne, 27-godišnji Tristan je i prije imao problema s vjernosti. Kad je javnost u rujnu 2016. doznala za njegovu vezu sa šest godina starijom Khloé, on je čekao dijete s drugom. Njegova djevojka, model Jordan Craig, bila je u devetome mjesecu trudnoće, ali nije poznato je li prekinuo s njom prije nego što je prohodao s članicom ‘uklete’ obitelji. No što je zapravo prokletstvo Kardashianovih? - To se prokletstvo odnosi na svakog muškar-ca koji prohoda s nekom od žena iz obitelji Kar-dashian. Njihov život nakon toga krene nizbrdo - jednom je prilikom objasnila Kylie Jenner, Ki-mina najmlađa polusestra. Osim Khloé, Kim i Kourtney, u žene tog klana ubrajaju se i majka Kris te Kylie i Kendall Jenner, a prvi se put o tome počelo govoriti još 2007., kad je reality zvijezda Kim Kardashian bila u vezi s igračem američkog nogometa Reg-giejem Bushem.

On je tada bio jedan od najboljih igrača, okrunjen je i kultnim trofejem Heisman, ali nakon što je dvogodišnja veza s Kim došla kraju i njegova je karijera polako počela propadati. Danas 33-godišnji Reggie otišao je u sportsku mirovinu kao jedini igrač u povijesti NFL-a s negativnim rezultatom. Time su teorija zavjere željni Amerikanci napokon mogli objasniti i što se dogodilo glazbeniku Ray J-u s kojim je Kim snimila intimni kućni video koji ju je proslavio. Par je bio u vezi od 2003. do 2006., a iako je njezina karijera nakon što je video 2007. procurio u javnost, procvjetala, Ray J nije bio te sreće. Mlađi brat pjevačice Brandy postao je nepoželjna osoba na svim važnim holivudskim eventima, a jedino po čemu će ostati upamćen jest snimka seksa. - Brandy misli da je Ray J otišao na vrijeme, ali smatra da ostali muškarci nisu bili te sreće - otkrio je neimenovani izvor.

Neki od tih nesretnika su i Kimini bivši muževi - Damon Thomas i Kris Humphries. Glaz-benik Damon s Kim se vjenčao 2000., a četiri godine poslije Kim je predala zahtjev za razvod. Razlog je navodno bilo njegovo psihičko i fizičko zlostavljanje. Karijera mu je nakon toga propala, a zbog četiri milijuna dolara duga bio je prisiljen proglasiti bankrot. Košarkaš Kris imao je obećavajuću karijeru dok se nakon 72 dana braka nije razveo od Kim 2011. godine. Neka-da-š-nji igrač klubova Atlanta Hawks i Phila-delphia 76s danas je bez ugovora. Navodno je prokletstvo snažnije kako te žene postaju moćnije. Neki smatraju da ga nije izbjegao ni reper Kanye West, koji se 2014. vjenčao s Kim i s njom ima troje djece - kćeri North i Chicago te sina Sainta. Iako njihova ljubav traje i danas, Kanye je 2016. doživio živčani slom zbog kojeg je hospitaliziran. Okidač za taj tragični događaj navodno su bile činjenica da mu je supruga preživjela oružanu pljačku u Parizu, obljetnica smrti njegove majke Donde, ali i gubitak novca zbog loše prihvaćene modne linije Yeezy predstavljene tada na njujorškom tjednu mode. 

Kanye više nije muškarac kakav je bio prije - rekao je neimenovani izvor blizak glazbeniku te za to optužio spomenuto prokletstvo. Najgore je, navodno, prošao Lamar Odom, bivši suprug Khloé Kardashian koji je umalo izgubio život. Kad su se upoznali 2009., Lamar je bio na vrhuncu karijere, imao je odličnu plaću i ugovor s LA Lakersima. Nakon samo mjesec dana veze par je izmijenio bračne zavjete, ali već 2013. bilo je jasno da je idila gotova. La-mar je otkrio da ima problema s ovisnosti o drogama, ali i da je serijski preljubnik. Khloé je odlučila predati papire za razvod, ali odgodila je postupak jer je nekad uspješni sportaš u listopadu 2015. gotovo umro u bordelu u Nevadi od predoziranja. U istom je trenutku preživio 12 moždanih udara i dva srčana. Nakon toga se prijavio u kliniku za odvikavanje, ali i pozdravio s karijerom u NBA-u. Kad ga je prije godinu dana voditeljica Wen-dy Williams pitala misli li da je za sve krivo prokletstvo Kardashianovih, on joj je odgovorio: “Sve ono što se događa njima, događa se i tebi. To može biti previše za osobu koja i proživljava osobne turbulencije. Stvar je u tome što se one bolje nose s problemima jer su žene.” S njim se slaže i Scott Disick, bivši partner Kourtney Kardashian i otac njezino troje djece, sinova Masona i Reigna te kćeri Penelope, koji za svoje probleme s alkoholom može kriviti isključivo sebe, a ne prokletstvo.

Naime, otkako je 2006. počeo vezu s najstarijom od sestara Karda-shian, Scott se, kao i ostatak obitelji, pokušavao priviknuti na život pod svjetlima reflektora. Na-ime, samo godinu dana poslije počeo se prikazivati reality show ‘Keeping Up With the Kar-dashians’, koji je u zvjezdanu orbitu lansirao sve članove te obitelji. No ženski se dio, čini se, bolje nosio s novostečenom slavom. Previše novca i medijske pozornosti kod Scotta je rezultiralo razuzdanim noćnim životom, problemima s alkoholom, a njegovu slomu nije pomogla ni činjenica da je u samo nekoliko mjeseci razmaka 2013., odnosno 2014., izgubio oba roditelja. Često je posjećivao klinike za odvikavanje, ali nije uspijevao rije-šiti problem i sačuvati ljubavni odnos s Kourtney. Uspješna 38-godišnjakinja ostavila ga je 2015. godine. On je danas u vezi sa 19-godišnjim modelom Sofijom Richie, kćeri glazbenika Lionela Richieja, dok se Kourt-ney zaljubila u 24-godišnjeg manekena Youne-sa Bendjimu čija je sudbina, šale se mnogi, još neizvjesna. Kako bi se riješio prokletstva, Scott je u šali posjetio vidovnjakinju koja mu je potvrdila da je okružen negativnom energijom. - Čini mi se da je na svakog tko je hodao s nekom od ovih djevojaka bačena kletva. Mislim da se jednako dogodilo i meni, kao i muškarcima s kojima sam blizak - rekao je na dogovorenoj seansi s vidovnjakinjom.

Ona mu je rekla: “Postoje prepreke u svemu što pokušaš učiniti. Netko je na tebe bacio kletvu.” Kako bi je se riješio, morao je izvesti ritual s pijetlom, a sve je to prikazano 2016. u spomenutoj reality emisiji. Iako se preziva Jenner, a ne Kardashian, najmlađa članica obitelji, Kylie, također predstavlja prijetnju muškarcima. Prije nego što je 2014. počeo vezu s njom, Tyga je bio popularan reper koji je imao ugovor s velikim glazbenim kućama kao što su Young Money Entertain-ment, Cash Money Records i Republic Records. Imao je brojne hitove te surađivao sa zvijezda-ma kao što su Drake i Chris Brown. Vodio je sretan obiteljski život s modelom Blac Chynom i njihovim sinom Kingom. A onda se zaljubio, napustio obitelj, upao u veće financijske dugove, imao problema zbog neplaćanja poreza i stagnirao u karijeri. Par je 2017. okončao vezu, a Kylie se zaljubila u repera Tra-visa Scotta s kojim je u veljači dobila kćer Stor-mi. Kad se već zbrajaju nesreće u obitelji, mnogi ne zaobilaze ni Brucea Jennera, bivšeg supruga majke sestara Kardas-hian, Kriss Jenner, koji je 1976. osvojio zlatnu olimpijsku medalju u dekatlonu. Kao nacionalni heroj postao je uzor Amerikancima, a njegov je lik krasio čak i kutiju žitnih pahuljica.

Nakon što se vjenčao s Kris, njegov se život, kažu oni skloni teorijama zavjere, počeo urušavati. Uz dominantnu Kris izgubio je poštovanje drugih, slavu, a naposljetku je priznao da se više i ne osjeća kao muškarac. Iako su ga mnogi hvalili zbog hrabrog poteza, odnosno priznanja da je transrodna osoba, drugi smatraju da je na djelu ponovno prokletstvo Kardashianovih. Očito se ne mogu pomiriti s činjenicom da se nekadašnji sportski seks-simbol danas odaziva na ime Catilyn i hoda u haljinama. Koliko daleko to može ići, pokazuju zagriženi fanovi te pomalo apsurdne teorije koji popisu dodaju i ozloglašenog O. J. Simpsona, nekad najpoznatije ime u svijetu sporta, koji je u povijesti gotovo ostao zapisan kao jedan od najboljih igrača američkog nogometa. A onda se, kako neki smatraju, zbližio s Kris i ostat će upamćen jedino po tome da je hladnokrvni ubojica. Naime, O. J. i njegova supruga Nicole Brown bili su dobri prijatelji Kris i njezina bivšeg muža, odvjetnika Roberta Kardas-hiana.

Paro-vi su se često družili zbog čega se poslije pisalo da je Khloé zapravo O. J.-eva kći. A onda se 1992. dogodila tragedija koja je zauvijek promijenila njihov život. O. J.-eva supruga je ubijena, za njezinu je smrt odgovarao upravo on, a na sudu ga je branio Robert Kar-dashian. Kris je bila uvjerena da nije nevin i da je ubio njezinu prijateljicu, što je uzrokovalo dodatne trzavice među tada već bivšim supružnicima. Iako je Kris život nakon toga krenuo nabolje, udala se za Brucea i danas, zahvaljujući kćerima, stekla milijunsko carstvo, O. J. je devet godina proveo u zatvoru, a Robert je 2003. umro od raka. Teško je pomisliti da bi netko uistinu mogao povjerovati u takvu tezu, osobito okriviti Kris za nečije ubojstvo, ali priče o slavnima i nisu tu da bi nas uvjerile u nešto, nego očito samo dobro zabavile.