Malo je teško zamisliti tijaru na glavu, a da pritom nije u pitanju svečana prilika. Poznato je kako je tijara istovremeno modni dodataka, ali i simbol moći i posebnosti. Iako se u kosu mogu stavljati razni ukrasi, tijare su ipak najglamuroznije. One tradiciju vuku iz vremena kada su za njihovo nošenje bile privilegirane samo plemkinje. Danas ih je moguće kupiti na gotovo svakom kutku, ali i dalje najviše pažnje privuku one koje nose pripadnice kraljevske obitelji. Tako je pokojna Diana za gotovo svaku svečanu priliku obožavala nositi jednu od brojnih raskošnih tijara. Omiljena joj je bila ona koju je dobila kao poklon za vjenčanje. Riječ je o tijari naziva 'Cambridge Lover's Knot' (ljubavni čvor Cambridgea), koju je izradio poznati kraljevski zlatar Garrard 1914. godine za kraljicu Marry koja ju je ostavila kraljici Elizabethi II.  Tijara je optočena brojnim biserima u obliku suze, ali i mnoštvom sitnih svjetlucavih dijamanata.

Kate je poznata kao jedna od rijetkih dama s dvora koje tijaru nose samo u specijalnim prigodama. Tako je do sada s tijarom viđena svega nekoliko puta. Prilikom odabira ovog modnog dodatka Kate, koja je više puta proglašena 'kraljicom stila', ipak voli igrati na sigurno. Iz tog razloga ona najčešće nosi one koje su pripadale pokojnoj princezi Diani ili one koje je nosila Kraljica Majka.
Kate Middleton Camilla, vojvotkinja Cornwalla, obožava nositi raskošan i skupi nakit. Nagađa se kako je njezina kolekcija dijamantnog nakita jedna od najvećih na svijetu. Rijetko ju možemo vidjeti s istim modnim dodacima, a to se odnosi i na tijare. Camilla ih nosi na gotovo svim svečanim okupljanjima. U suprotnom, tijaru voli zamijeniti ništa manje luksuznim i skupocjenim dizajnerskim šeširima.
Camilla, vojvotkinja Cornwalla Autor: A.G. Foto: Profimedia