Početna Celebrity 27 prikaza 13. kolovoza 2017.

'Niko je beba sa stavom i pogledom koji razoružava'

Lana Bucat i Igor Štimac
Lana Bucat i Igor Štimac

Tri dana nakon što je na svijet stigao njegov najmlađi sin Niko, nogometni trener Igor Štimac zaručnicu Lanu Bucat i malenog je odveo kući. U toplini obiteljskog doma nastale su i prve fotografije mališana koje ekskluzivno donosi Story. 'Niko je naš mali Igo, kako ga odmilja zovemo. Pogled koji razoružava, osmijeh koji šarmira, naša mala čigrica, beba sa stavom... Unio je toliko topline u naša srca i dom da je to neopisivo', otkrila nam je ponosna majka te dodala da su ime sinu, koje korijene vuče iz grčkog jezika, odabrali zajedno ona i Igor. 'Igor i ja trenutačno smo se zaljubili u ime Niko jer je kratko i jednostavno. Igorovo krsno ime je Nikola, a ima i posebno značenje - pobjeda!', objasnila nam je Lana koja je svog drugog sina na svijet donijela u splitskom rodilištu prošli ponedjeljak, a težio je 3590 grama i bio dugačak 51 centimetar. 'Trudnoća i porođaj prošli su kao u snu. Trudnoća je bila uredna i izvrsno sam je podnosila, a porođaj idealan - prirodan, brz. U 18 sati sam s Igorom i bliskom prijateljicom Goranom Najev, ujedno babicom na Ivanovu porođaju, stigla u rodilište. A već u 20 sati rodio se naš mali Niko. Cijelu trudnoću disala sam za taj dan porođaja. Zahvalna sam dragom Bogu i osoblju rodilišta KBC-a Split što je sve proteklo u najboljem redu. Velika hvala doc. dr. sc. Marku Mimici koji je vodio moju trudnoću, ali i osoblju rodilišta: dr. Marku Jukiću, dr. Kristijani Novak-Ribičić, dr. Krunoslavu Cindriću i dr. Zdravku Odaku. Također i medicinskim sestrama Gorani Najev i Veri Čikes koje su u mom srcu zauvijek, ali i kompletnom osoblju Babinjače 1', rekla je lijepa Splićanka kojoj je ovo drugo dijete s Igorom.

Lana Stimac rodila sina Niko 3172017 | Author: Lana Bucat, Igor Štimac, sin ovi Ivan i Niko
Lana Bucat, Igor Štimac, sinovi Ivan i Niko Par je prije pet godina dobio i sina Ivana koji se neizmjerno veselio što će postati stariji brat. 'Ivan je cijelu trudnoću bio jako pažljiv prema meni. Budući da je Igor prvih šest mjeseci bio odsutan zbog nogometnog angažmana u Dohi, on je preuzeo njegovu ulogu i ponašao se zaštitnički prema meni. Nije pokazivao ni mrvicu ljubomore jer je u ovih pet godina dobio toliko pažnje i ljubavi da ju je jedva čekao podijeliti', rekla nam je Lana, koja napokon uživa kod kuće okružena trojicom svojih najdražih muškaraca. Nekadašnji se Vatreni, koji iz braka s bivšom suprugom Suzanom Žunić ima troje djece, 26-godišnjeg sina Luku, 18-godišnju kćer Deu i 21-godišnju Miju, u Split vratio nedavno. Prvu polovinu godine proveo je u Dohi, gdje je do lipnja bio trener katarskog kluba Al-Shahania.  'Što da vam kažem o Dohi, grad je čudesan, uvijek me iznova oduševi. A uvjeti za rad su fantastični, ništa nam ne nedostaje. Inače, sve uokolo jedno je veliko gradilište. Dovoljna vam je samo ova usporedba: Brazil je za organizaciju Svjetskog prvenstva uložio 30 milijarda dolara, a Katar će uložiti, procjenjuje se, oko 200 milijuna dolara', rekao je nedavno za Večernji list te dodao da je vrijeme ondje uglavnom provodio u društvu drugih Hrvata.'S Vladom Šolom pijem kavu svaki dan, ima tu još naših ljudi koji rade za ugledne tvrtke. Ugodno nam je zajedno', dodaje.
Lana Bucat i Igor Štimac | Author: Lana Bucat i Igor Štimac
Lana Bucat, Igor Štimac, sinovi Ivan i Niko No najsretniji je, ipak, bio kada su mu u posjetu bili djeca, kćeri i sin Luka koji je u Švicarskoj diplomirao internacionalni menadžment, ali i Lana i najmlađi Ivan kojem otac jako nedostaje svaki put kada ode iz Splita. Tako je bilo i prošle godine, kada je Igor bio poslovno u Iranu, gdje je trenirao klub Sepahan. Lana je s Ivanom ostala u Dalmaciji i strpljivo čekala njegov povratak, a razdvajanje nije lako palo nikome od njih. 'Njegov odlazak unio je veliku prazninu u naš život jer se sve tako iznenada dogodilo. Jedino mi je bilo važno da Ivan što lakše podnese vrijeme bez oca jer je uistinu jako vezan uz njega. Naravno, bili smo u svakodnevnom kontaktu, a posebno smo se radovali dugim razgovorima putem FaceTimea ', objasnila nam je tada Lana, a Igor je dodao: 'Na odvojenost od obitelji teško se naviknuti, ali kada posao zahtijeva, određena su odricanja jednostavno nužna... U početku smo planirali da mi se pridruže, ali brzo sam shvatio da bi im bilo jako teško naviknuti se na ondašnje okolnosti', iskren je Štimac. Kako bi njihovo dijete što manje osjetilo tu razdvojenost, uspješni sportaš svaki je slobodan trenutak koristio da posjeti obitelj. 'I jedan dan bez njih je pretežak, zato sam se potrudio iskoristiti svaku priliku za bijeg kući u zagrljaj najdražih...', istaknuo je bivši izbornik hrvatske reprezentacije u posljednjem intervjuu za Story. Stoga će zajedničko vrijeme koje je pred njima iskoristiti za to da se što više druže i uživaju s novim članom obitelji, čiji ih je dolazak neizmjerno razveselio.  
Lana Bucat i Igor Štimac | Author: Lana Bucat i Igor Štimac
Lana Bucat, Igor Štimac, sinovi Ivan i Niko   Autor: Nikolina Kunić Foto: Jadran Babić, Privatan album

Komentari