'Nika je rođendan prvo proslavila nekoliko dana prije s prijateljima u igraonici i baš je uživala, a na sam rođendan bila je s nama kod kuće. Čim je ustala, počela je otvarati darove',  govori nam Nikolina supruga Katarina, koja je za proslavu prigodnim balonima dekorirala stan.
'Torta s likom Peppe Pig jako ju je razveselila. Budući da trenutačno voli dinosaure, naš prijatelj koji to zna kupio joj je jednog plišanog na dar s kojim želi spavati', kaže Katarina koja je Nikoli s ostatkom obitelji velika podrška u borbi protiv teške bolesti - Hodgkinova limfoma od kojeg je obolio prije tri godine.  Na rođendan svoje kćeri također je bio u bolnici na kontroli koju će, govori nam njegova supruga, ponovno morati obaviti za dva tjedna.  'Kad je riječ o njegovu oporavku, zasad sve ide po planu. Mora se samo čuvati od infekcija jer su mu neke vrijednosti vezane uz imunitet snižene, ali ide nabolje', s osmijehom kaže Katarina koja je sa sportašem rodom iz Međimurja u braku tri godine.
U tom razdoblju proživjeli su iznimno sretne trenutke, kao što je rođenje njihove mezimice, ali i one teške poput Nikoline bolesti. Unatoč brojnim kemoterapijama, maligno oboljenje limfocitnog tkiva i dalje se vraćalo. Prvi se put s tom spoznajom morao suočiti točno godinu dana nakon što mu je bolest dijagnosticirana, zbog čega je opet morao na kemoterapije, ali i autolognu transplantaciju matičnih stanica. Nakon toga igrač kluba Slaven Belupo uspješno se vratio na travnjak, ali nažalost, ni ovaj put zadugo. U lipnju ove godine doznao je da se bolest vratila, a jedina preostala opcija za ozdravljenje bila je transplantacija matičnih stanica. Donor je bila njegova majka Ana.
'U početku nitko iz obitelji nije odgovarao. Mama je imala neke stanice, ali ne dovoljno za alogeničnu transplantaciju. Budući da je ona ipak imala nešto stanica, liječnici su je opet pozvali na testiranje. Naime, odlučili su napraviti drukčiju transplantaciju, haploidentičnu, za koju je mama ispunjavala sve uvjete. Moja mama iznimno je pozitivna i snažna žena. Ona bi bila najsretnija da do ovoga nikad nije ni došlo i da nisam bolestan. Kad je mislila da mi ni ona ne može pomoći, bila je jako tužna. Kada je ipak ispalo da može, razveselila se. Zapravo mi je dvaput darovala život - prvi put kada me rodila i sada kada mi je dala koštanu srž. Na tome sam joj jako zahvalan!', rekao nam je nedavno Nikola koji će 26. studenoga navršiti 32 godine.
'Slavlje će vjerojatno biti u kućnoj atmosferi, s prijateljima i dragim ljudima - otkrila nam je Katarina.
Kada smo prije dva mjeseca Nikolu pitali što će sebi i kćeri poželjeti za rođendan, rekao nam je: “Poželjet ćemo si puno zdravlja i da što više rođendana možemo proslaviti zajedno”.
NIKOLA POKRIVAČ Dvostruko slavlje za treći rođendan princeze
Story 
NIKOLA POKRIVAČ Dvostruko slavlje za treći rođendan princeze
Story 
Napisala: Nikolina Kunić
Foto: Privatni album