Uoči večeri otvorenja svoje nove turneje pod nazivom Reputation, Taylor Swift zaprimila je neočekivani dar. Paket koji joj je poslala Katy Perry sadržavao je maslinovu grančicu i pismo isprike što upućuje na to da je višegodišnjoj zavadi između dvije pjevačice konačno došao kraj. Snimku otvaranja poklona, Swift je podijelila na svom Instagram profilu uz natpis 'Hvala ti Katy'. 



'Znači, upravo sam se vratila u svoju garderobu i pronašla stvarnu maslinovu granu', komentirala je Swift u svom videu, pokazujući oduševljenje neočekivanim poklonom. 'To mi toliko znači', dodala je.

Iz dijela ručno pisanog pisma koje joj je Perry poslala može se iščitati da Katy uistinu želi okrenuti novo poglavlje njihovog odnosa. 
'Hej stara prijateljice, posljednje vrijeme sam promišljala o nesporazumima iz prošlosti i povrijeđenim osjećajima među nama. Zbilja bih željela riješiti nesuglasice među nama.' stoji u segmentu pisma. 

Perry i Swift sprijateljile su se još 2009., ali je njihov odnos krenuo strmoglavom putanjom kada su 2013. plesači s turneje Taylor Swift dali otkaz i počeli raditi za Katy. Zavada se nastavila u 2014. godini kada je Taylor izjavila za Rolling Stone magazin da je njezina pjesma Bad Blood o jednoj ženi u glazbenoj industriji koja je učinila nešto grozno, nazvavši tada Katy Perry svojom okorjelom neprijateljicom koja pokušava sabotirati njezinu turneju. Iako je Swift kasnije povukla svoje riječi, neprijateljstvo se nastavilo sve do danas kada su dvije pjevačice očigledno odlučile zakopati ratnu sjekiru. Možemo li se nadati nekoj skorašnjoj suradnji između dviju pjevačica tek ostaje vidjeti.