Iako joj je tek 17 godina, Ivana Mundić-Dujmina ponijela je titulu najljepše Hrvatice na ovogodišnjem izboru za Miss Hrvatske koji se održao u Čakovcu u Starom gradu Zrinskih. Predstavnica Dubrovačko-neretvanske županije donedavno nije ni sanjala da će baš ona dnijetu ovu laskavu titlulu.

'Dogodilo se sasvim slučajno. Dobila sam poziv od gospođe Džemile Dilberović, županijske organizatorice za Dubrovačko-neretvansku županiju, da se prijavim na njezin izbor. Manekenstvom se bavim već dvije godine, a od pobjede na izboru postala sam i članica Talia model agencije', ispričala je za Story.hr Ivana koja je do sada imala prilike nositi revije u Splitu, poput one Montura.

Ipak, svoj uspjeh Ivana ne bi ostvarila da njezini najbliži nisu navijali za nju i bili uz nju za vrijeme napornog perioda i zahtjevnih priprema. 'Cijelo vrijeme imala sam podršku prijatelja i obitelji, posebno sestre blizanke. Kada sam pobjedila, svi su bili sretni i ponosni na mene', kaže ljepotica koja još uvijek pohađa srednju školu za koju kaže kako joj je i dalje prioritet u životu.

'Škola mi je na prvom mjestu, a želja mi je upisati turizam u Opatiji. Paralelno sa školom planiram se nastaviti baviti manekenstvom, a nikad se ne zna, možda me put povede i u inozemstvo', otkrila je Ivana svoje planove te istaknula kako zna da će pripreme za svjetski izbor biti vrlo naporne, no da će se truditi uskladiti privatne i poslovne obaveze kako bi ostvarila što bolje rezultate na svim područjima.

Baš poput svih njezinih prethodnica, i Ivana ima svoju favoritkinju kada je riječ o Hrvaticama koje su prije nje ponijele titulu najljepše: 'Sve pobjednice Miss Hrvatske su mi jako lijepe, ali možda bih izdvojila Anicu Martinović koja je svojim stavom i pojavom osvojila najbolji plasman Hrvatske do sada.'