Prema popisu kojeg je poslovni časopis Forbesu objavio u ponedjeljak, Beyonce, žena koja je nedavno ponijela titulu najljepše žene na svijetu, sad je dobila i titulu najbogatije. Prema Forbesovom izvješću ona jezaradila 105 milijuna dolara (prije oporezivanja), zahvaljujući dobrim djelom hvaljenom albumu 'Lemonade' i pratećoj svjetskoj turneji 'Formation', a ovoj 36-godišnjakinji glazba je tek dio izvora prihoda. Svjetska turneja na kojoj je pjevačica bila 2016. godine, ukupno joj je donijela četvrt milijuna dolara. Zaradu su Beyonce u 2017. donijeli još i modna linija Ivy Park, kao i drugi poslovni pothvati.

Odmah iza Beyonce, na drugom se mjestu Forbesovog popisa našla Adele sa zaradom od vrtoglavih 69 milijuna dolara, koje je stekla zahvaljujući svjetskoj turneji tijekom 2016. godine i 2017. godine povodom svog trećeg albuma simboličnog naziva '25'. Taylor Swift je zauzela treće mjesto zaradivši 44 milijuna dolara, što je u odnosu na protekle godine značajan pad zarade. Predviđa se da će Taylor na popisu zauzeti visoko mjesto 2018. godine, s obzirom na to da je prije nekoliko dana izašao njezin šesti studijski album 'Reputation' za kojeg ju čeka i svjetska turneja.
Forbes je popis sastavio procjenom prihoda prema uplaćenim porezima za dvanaestomjesečno razdoblje od 1. lipnja 2016. do 1. lipnja 2017. godine, uz pomoć podataka s Nielsen SoundScan, Pollstar, Association of Recording Industry of America i podataka dobivenih od ljudi iz glazbene industrije. Iz ukupne zarade nisu izdvojene naknade koje su glazbenici platili svojim agentima, menadžerima i odvjetnicima. Na listi dalje slijede Céline Dion sa zaradom od 42 milijuna dolara, Jennifer Lopez sa zaradom od 38 milijuna, Dolly Parton s 37 milijuna, Rihanna s 36 milijuna dolara, Britney Spears s 34 milijuna, Katy Perry s 33 milijuna i Barbra Streisand sa zarađenih 30 milijuna dolara. Autor: T.O. Foto: Getty, arhiva Story.hr