Domaćem voditelju i komičaru, 46-godišnjem Mariu Petrekoviću, uspjelo je ono što je mnogima nemoguće - postao je duh. Naime, osebujni Mario posudio je glas Duhu iz igrane verzije animiranog klasika, Aladina, čija sinkronizirana verzija u domaća kina stiže 23. svibnja. Kako je bilo na snimanju, što mu djevojka kaže na posljednju ulogu te preferira li više filmove u kinu ili pak one pod dekicom, na svoj nam je prepoznatljivi način otkrio Mario Petreković. 

Jeste li ljubitelj Disneyevih filmova? Koji vam je najdraži? Sjećate li se kada ste prvi put gledali Aladina? 
Itekako. Od malih nogu sam imao male noge i veliku strast spram Walta Disneya i njegovih crtanih junaka. Počevši od Mikija, Šilje, Plutona, Paje Patka i ostalih junaka, a osim 'Snjeguljice i 7 patuljaka' te 'Pinokija', pri samom vrhu su mi 'Ljepotica i Zvijer', 'Kralj Lavova', 'Zvonar crkve Notre Dam', 'Alisa u zemlji čudesa', 'Tarzan', 'Rambo 2', '101 Dalmatinac' i 'Knjiga o Džungli'. Međutim, sad po novom, Aladin je broj jedan, kojeg nisam uspio pogledati 1992. godine. 

Svoj glas posudili ste Duhu koji izlazi iz čarobne svjetiljke. Opišite nam ukratko to iskustvo.
Nisam mu ga posudio već sam ga dao sa zadovoljstvom. Zaslužio je, a i to mu je bila želja. Njegova želja moja je zapovijed. To preuzimanje odgovornosti duha iz svjetiljke je neopisiva radost. Nakon njegovog izlaska, dobio sam priliku ući u svjetiljku i vjerojatno zbog mog nižeg rasta to sam i uspio. Ondje sam se pronašao i to iskustva pronalaženja samoga sebe u životnoj ulozi koja je za tebe kao rođena je neopisivo radosno iskustvo.

Kako je Duh jedan od najupečatljivijih likova Aladina, je li vaša djevojka ponosna na vas, odnosno, što je upravo vama dano povjerenje da utjelovite tako bitan lik?
Tako ponosnu osobu, kao što je naša djevojka, iskreno već dugo nisam vidio. Posljednjih devet i pol tjedana se nismo vidjeli, ali iz povjerljivih izvora sam čuo kako je pustila suzu radosnicu te da je od sreće zaplakala kad je saznala da ću dati glas njenom dečku Willu Smithu. Velika radost i njena sreća je u tome što je jedina žena koja ima dva u jedan. Vizualno Will Smith, a glasovno moja malenkost. Od tud i proizlazi teorija kako Will i ja imamo istu curu koja je jako ponosna na nas. Osobito mene.

Što najčešće gledate od filmova s djevojkom?
Oboje gajimo strast prema njemačkim erotskim trilerima te sabranim djelima Sylvie Kristel, koje gledamo sve rjeđe jer smo se navukli na nijeme filmove u boji. To je sad hit. 

Preferirate li više kina ili ste par koji najviše voli gledati filmove u vlastitom dnevnom boravku, pod dekicom? 
Posjećujemo i kina, pretežno, jer vlastitog dnevnog boravka još uvijek nemamo. Za sad, to je sve još na razini sobe i to ne ispod dekice, već ispod popluna, jer manje grebe, s obzirom na to da smo većinom goli dok gledamo nijeme filmove u boji. Također, isto toplo preporučujemo svim parovima, i onima u braku i onima van braka. Sretno svima.