Najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković, danas slavi 32. rođendan. Povodom njegovog velikog dana, BBC je napisao priču o proslavljenom tenisaču 'Novak Đoković: Kako je NATO bombardiranje 1999. formiralo njegovu karijeru'. Osim što je opisano Novakovo djetinjstvo te kraj i ljudi među kojima je odrastao, otkriveni su i nepoznati detalji o tenisačevom ljubavnom životu. 

Susjedi koji su pričali za spomenuti članak otkrili su kako je Novak bio veselo dijete te istaknuli da u lijepom sjećanju pamte danas najpoznatijeg tenisača na svijetu. Osim što su za njega imali samo riječi hvale, neki su progovorili i o njegovim počecima. Tako im je Đokovićev susjed ispričao kako su Novak i Ana Ivanović, nekad najbolja srpska tenisačica, prijatelji iz djetinjstva koji su dijelili isti sportski san. Kroz smijeh im je ispričao kako je vrlo često Novakovom djedu govorio da 'njegov Novak treba oženiti Anu'. 

Osim toga, povodom njegovog rođendana, u objavljenoj priči govori se i o uvjetima u kojima je tenisač odrastao. 'Kada bi se čuo zvuk sirena za opasnost, obitelji od nekoliko generacija, zajedno sa susjedima i prijateljima iz obližnjih kuća, trčale su niz stepenice, kroz nekoliko metalnih vrata u podrum. To je bila svakodnevica za Novaka', napisali su. 'Podrum je, zapravo, bilo mjesto gdje smo provodili vrijeme. Svako tko je tamo mogao stati, ušao je, nije bilo nikakvih ograničenja. Budili smo se svake noći oko dva ili tri sata iza ponoći i tako dva i pol mjeseca. Zbog bombi. Na neki način me to iskustvo napravilo pobjednikom, jer smo svi postali jači, a i gladniji uspjeha' rekao je Novak 2011. za CBS-ov dokumentarac.