Jedna od najpoznatijih tenisača na svijetu, Novak Đoković, u podcastu s britanskim autorom Jayem Shettyjem, otkrio je pojedine detalje iz svog privatnog života, posebno o odnosu sa suprugom Jelenom, o kojima nikada nije javno govorio.

'Ja ne vjerujem kako je išta nemoguće, vjerujem da je sve moguće. Sa svojom suprugom sam godinama bio u vezi, od svoje 18. godine. Kada smo se počeli zabavljati, a ona se tada također bavila tenisom. Znali smo se pet godina prije nego što smo krenuli izlaziti, zatim je ona otišla na fakultet u Milano, a manje-više u istom periodu sam ja stigao u Monaco, gdje se preselio moj trener. Milano je blizu pa je često dolazila', počeo je pričati Novak te je istaknuo kako je Jelena puno doprinijela kvaliteti njihove veze te da joj je zahvalan na mnogim stvarima.

'Zahvalan sam joj na svemu što je napravila kako bi naša veza opstala. Ona me upoznala s jogom, još u danima kada je studirala. Ona puno čita, voli i pisati, zanima je novinarstvo. Sjećam se kada sam bio mlad, od svojih roditelja, svoje majke, naučio kako da prenijeti misli na papir. To je bilo lijepo, ali je vremenom iščeznulo. Jelena me podsjetila na to te sam počeo opet to raditi i osjećao sam se jako dobro', nastavio je. 

'Jelena je učila o jogi jer je bila pod velikim stresom dok je studirala, gotovo je cijele dane provodila uz knjige. Studentski život nije lak, tražila je način kako se opustiti, dobiti energiju. Nije pila kavu i slične stvari. Otkrila je jogu i onda je to podijelila sa mnom. To je postao sastavni dio mog života', kaže te se osvrnuo na to koliko im se život promijenio od kako su postali roditelji.

'Ona bi se složila sa mnom u tome da kada smo postali roditelji, prije četiri godine, kako je to naš svijet pkrenulo naopačke. promijenilo  Od tada istinski vjerujemo kako su naša djeca učitelji i oni dolaze u ovaj život kako bi nam donijeli pouke i pomogli shvatiti puno toga. Mnoge stvari na dubljem nivou i one na kojima moramo raditi. To je sasvim suprotno onome što društvo misli, kako mi podučavamo djecu', zaključio je.