Kao bomba odjeknula je vijest da se Donald Trump Junior razvodi od supruge Vanesse Trump, iako se već duže vrijeme zna kako u njihovom braku puno toga nije kako treba. Od objave vijesti da je Vanessa zatražila razvod, sve više detalja iz njihovog turbulentnog braka dolazi do medija i javnosti. Kako su strani mediji tvrdili, glavni razlog razvoda bila je Donaldova škrtost. To je išlo tako daleko da je Vanessa morala posuđivati novac od svoje majke. Druga stvar koja je izluđivala Donaldovu suprugu bila je činjenica što ga nikada nije bilo kod kuće.

Smetalo ju je i to što se uvijek trudio ostavljati dojam savršenog supruga i oca u javnosti, a prema njezinim tvrdnjama, fotografije koje su objavljivali na društvenim mrežama bile su inscenirane i potpuno neprirodne. Međutim, sada se doznaje kako je razlog razvodu ipak Donaldova nevjera. 

Trump Junior 2011. upoznao je glazbenicu Aubrey O'Day i kako upućeni tvrde, njihova veza od početka bila je vrlo ozbiljna. Aubrey se opasno zaljubila u Donalda, a on joj obećao kao će zbog nje ostaviti suprugu koju i onako ne voli. Glazbenica je vjerovala kako će od njihove veze uistinu nešto i biti. Ipak, navodno su se prestali viđati 2012. godine. Donaldova supruga je u međuvremenu pronašla i elektronsku poštu koju su razmjenjivali, i vjerojatno je baš to bila kap koja je prelila čašu.

Podsjetimo, uskoro bivši par vezu je brakom okrunio 2005. godine vrlo raskošnim i glamuroznim vjenčanjem. Također, Vanessa i Donald zajedno imaju čak petero djece - Donalda III, Kai Madison, Chloe Sophiju, Tristana Milosa, Spencera i Fredericka.