Princ Philip, suprug kraljice Elizabete II. (92), prošli tjedan je sudjelovao u prometnoj nesreći u blizini imanja gdje je izgubio kontrolu nad vozilom, udario u drugi automobil te se prevrnuo na bok. Iako nije bio ozlijeđen, svjedoci kažu kako je bio vidno potresen. No, u nesreći nisu svi prošli bez ozljeda. Naime, u drugom vozilu su bile dvije žene i beba, a prema pisanju britanskih medija vozačica je dobila ogrebotine, ali suvozačica je slomila zglob, dok je dijete prošlo neozlijeđeno.

'Sretna sam što sam živa, a on se nije ni ispričao. Ovo je bilo jako traumatično i bolno vrijeme za nas. Očekivala sam više od kraljevske obitelji', te dodala kako razmišlja o privatnoj tužbi jer su joj liječnici rekli da se sljedeća dva mjeseca ne bi trebala vratiti na posao, rekla je ozlijeđena Emma Fairweather za Daily Mail. 

Nadalje, vojvodaod Edinburgha, s druge strane, nakon nekoliko dana od nesreće je ponovno bio za volanom, ali nije bio vezan i dobio je opomenu od policije. Britanski mediji su se stoga nastavili pitati kako to da 97-godišnji princ Philip i dalje vozi sam, a na raspolaganju ima i svoje vozače.