'Došla nam je mala Marija! Jako nas je razveselila i ispunila', rekla je ekskluzivno za Story Angela Pletikosa, supruga proslavljenog hrvatskog reprezentativca Stipe Pletikose, koja je prošli tjedan na svijet donijela njihovo peto dijete - Mariju. Sretnu vijest popratio je i naš fotograf, koji je prošle nedjelje oko 14 i 30 sati snimio izlazak brižne mame iz splitskog rodilišta. Ponosni tata do bolnice je došao u pratnji devetogodišnjeg i najstarijeg sina Franka, kojeg je nasmijana mama zagrlila. Za to vrijeme bivši nogometaš nosio je u automobil najslađi paketić.

- Glupo mi je kada ljudi misli da glamurozno živimo. Sve je to daleko od istine. Obična smo obitelj u kojoj se isprepleću i veselje, i tuga, i smijeh, i plač - dodala nam je Angela o kojoj svi koji je poznaju imaju riječi hvale. Pogotovo suprug Stipe, koji se svojom dragom vjenčao u lipnju 2003. u splitskoj crkvi sv. Dominika na Pazaru. Tadašnji Hajdukov i reprezentativni vratar oženio se u bijelom odijelu, a njegova je odabranica bila posebna u vjenčanici kupljenoj u Piacenzi.
 - Ovo je kao da branim jedanaesterac u finalu Lige prvaka. Miran sam, koncentriran, ali svjestan važnosti trenutka - rekao je Pletikosa uoči vjenčanja i nasmijao prisutne. 

Mladom paru vjenčani kumovi bili su bivši Hajdukov nogometaš Ivan Leko i njegova supruga Tina. Nezaboravna svadbena večera održana je u hotelu, a tristotinjak uzvanika zabavljao je Jasmin Stavros. Nakon sedam godina bračne idile, tijekom koje je Pletikosa igrao u Ukrajini i Rusiji, a svugdje ga je pratila njegova Angela, supružnici su dobili sina Franka. Godine 2013. razveselila ih je kći Eli, dvije godine poslije malena Ruža, a 2016. sinčić Manuel.

- Djeca su Božji dar, velika radost, a mojoj supruzi i meni smisao života. Nikada nisam krio da želim imati veliku obitelj te da su mi pojam sretnog i ispunjenog života divna žena i razigrana dječica oko nas - rekao je 39-godišnji bivši Vatreni kojem se želja i ostvarila. Otkako je objesio kopačke o klin, govorio je o važnosti vjere koja mu daje snagu i o odgoju.

- Moral, poštenje, pomaganje drugima - to je sve ono što sam ja, Bogu hvala, dobio od svojih roditelja, i što supruga i ja želimo prenijeti svojoj djeci. Želimo im pokazati da se do svega dolazi radom i odricanjem, o tome puno razgovaramo s njima kako bi izrasli u poštene ljude. Mislim da je to najveći izazov u današnje vrijeme, kada su djeca izloženija nekim situacijama kojima supruga i ja nismo bili. Puno se trudimo i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti - rekao je za portal Book.hr.
Istaknuo je da je u životu uvijek nastojao sačuvati vrijednosti kojima ga je učio otac.

- Otac mi je prenio ljubav prema bližnjima, obitelji, kao i prema nogometu, što sam već spomenuo i na tome ću mu biti vječno zahvalan. Vrijeme koje sam kao dijete proveo s njim - šetnje, odlasci na utakmice, odlasci na selo - pamtim bolje nego neke događaje od prije nekoliko dana. Osjećam obvezu da se i ja tako ophodim prema svojoj djeci, da im prenesem ljubavi i emocije kao što je to moj otac meni. Nastojim ispunjavati njihove potrebe, a ne njihove želje - zaključio je.