Mladi i talentirani pjevač, 25-godišnji Luka Basi, u jako kratkom roku je postao jedan od miljenika ženskog dijela publike. Naime, na sceni se pojavio prije dvije godine duetom s popularnim Joletom 'Nisam ja od jučer' koji ga je lansirao u rekordnom roku u najtraženije izvođače. Osim spomenutog hita, poznat je po suradnji i s Lanom Jurčević te Lidijom Bačić čiji hitovi sežu milijunske poglede na YouTubeu. Mnogi mu od milja tepaju da je 'neodoljivi pjevač anđeoskog glasa i zavodljivog stasa', stoga je samo za Story.hr otkrio kako se nosi sa slavom i znatiželjom brojnih obožavateljica, te je li zaljubljen. 

'Iznenadila me slava. Nikad nisam mogao zamisliti da će se to sve dogoditi tako brzo. Prva pjesma koju sam snimio s Joletom, kojeg sam znao po velikim hitovima, bila mi je početak karijere. Zato sam i bez riječi kada me pitate za Lanu i Lidiju. Hitovi, suradnje s takvim izvođačima, velika podrška obožavatelja u relativno kratkom vremenu... Jako se brzo dogodilo i ponekad gledam u nebo i razmišljam je li sve ovo san. Ostvaruju mi se snovi i drago mi je što me ljudi prate i slušaju te što imam priliku surađivati s takvom ekipom koja je uz mene. Dogodila se i nova suradnja, s Nenom Ninčevićem, a rezultiralo je aktualnim hitom 'Sedam noći', počeo nam je pričati Luka te dodao kako bi volio surađivati s Jelenom Rozgom.

'Oduševila me svojim vokalom i ima sjajne performanse na pozornici. Tu su one 'obične' želje svakog muškog izvođača, poput suradnji sa Severinom i Ninom Badrić', kaže nam kroz smijeh te ističe kako su njemu dueti jako dragi jer su spoj energija dvoje ljudi, različitih umjetnika u neku novu kombinaciju koja na kraju zvuči fantastično. Upravo zbog toga, nastavlja svoju karijeru s duetima za koje nam obećava kako nikoga neće razočarati, a uskoro ćemo imati prilike čuti i novi 'Ružo bila' s Markom Škugorom. 

S obzirom na to da slava donosi i neke druge strane, koje utječu na privatni život, morali smo pitati što se na tom planu kod njega promijenilo. 'Zapravo slava ne utječe na moj privatni život. Ja ću uvijek biti jednostavan i s osmijehom na licu. Znam da se mnogi žele fotografirati na ulici sa mnom i nikada ih neću odbiti, jer bez mojih obožavatelje nema ni mene', iskreno će. 

Uz ovakvu karijeru i zaista veliku zainteresiranost ženskog dijela publike, ovaj nam 25-godišnji markantni pjevač, otkriva kako voli i kada muškarci prate njegovu karijeru. 'Mislim da svakom muškarcu imponira zainteresiranost ženskog dijela publike, ali jednostavno obožavam i kada se momci požele fotografirati sa mnom i oduševljeno mi kažu: 'Bravo! Predobre pjesme! Odličan koncert!', priznaje. 

Na sreću obožavateljica, saznali smo kakva ga djevojka može osvojiti. 'Iskrena s osmijehom na licu. Ako voli moje pjesme onda odmah ima veliki plus', kroz smijeh nam govori te na pitanje je li njegovo srce već zauzeto odgovara nam kako je uvijek zaljubljen.