Na godišnjem banketu 'velikom objedu' na brdima Beverly Hillsa 31. srpnja u Hollywoodu 50 - godišnjakinja Renée Zellweger, pojavila se u rozoj haljini koja ističe njezinu vitku liniju i krhkost tijela. Čini se da je ponovNo izgubila puno kilograma! Okupljene na banketu zapanjila je svojom izgledom iako je ovaku drastičnu transformaciju već imala dva puta. Njezin tanki struk i konfekcijski broj nula natjerao je brojne medije da poprate njezine fizičke promjene zbog kojih vrti dobro plaćene uloge u Hollywoodu ali i zadržava konstantnu pažnju tabloida.


Je li ovakav pomak u izgledu poslijedica debljanja za ulogu Bridget Jones ili je izgled poslijedica narušenog zdravlja? Nedavno je izjavila kako je odlučila posvetiti puno pažnje tome što i kako jede, a od sada će pravilnom prehranom održavati zdravlje na koje ranije nije toliko pazila. Njezina linija čini se drastično je izmjenjena.   

Renée je morala nekoliko puta zbog uloge Bridget Jones dodati kilograme jer je njezin lik u filmu bio punašan, ali to joj je, nema  sumnje, naštetilo zdravlju. Ona je više puta morala dobivati ali i gubiti na težini zbog hollywodskih uloga što joj je dizalo cijenu angažmana ali i podigao ugled profesionalke. 

Podsjetimo,  Renée Zellweger, holivudska glumica, odrasla je u obitelji 'lijenih katolika i episkopalaca' - otac Švicarac Emil, bio je inženjer elektronike i strojarstva koji je radio u postrojenju za preradu nafte, a majka, norveška Laponka Kjelfried Irene, bila je medicinska sestra i babica.