Otkako je potkraj prošle godine završila četvrta sezona BBC-jeve hit-serije ‘Peaky Blinders’, počela su nagađanja kad možemo očekivati nove epizode. Najvjerniji fanovi izračunali su kad je koja sezona imala premijeru u nadi da će okvirno predvidjeti datum izlaska pete sezone. Iako još nema potvrde datuma, uskoro možemo očekivati njezino emitiranje s obzirom na to da je objavljen prvi trailer za petu sezonu i u Birming­hamu, gradu u kojem se odvija radnja serije, održana je pretpremijera prve epizode. U traileru smo mogli vidjeti neka nova lica, a i ona dobro poznata poput glumice Helen McCrory.

Story: Što nam smijete otkriti o novoj sezoni?
Mogu vam reći da će biti najbolja sezona dosad. Čim sam pročitala scenarij, nazvala sam kolegu Cilliana Murphyja, koji glumi Tommyja Shelbyja, i uglas smo rekli: “Ova sezona je najbolja!”. Zvuči kao klišej, ali očekujte neočekivano.

Story: Hoće li gledatelji na Polly primijetiti određene promjene?
Polly je oduvijek bila snažna žena koja je držala sve konce u rukama, ali sada je jača nego ikad, ako je to uopće moguće. Vidjet ćete i stilsku promjenu. Za to je zaslužna naša izvrsna kostimografkinja kojoj je inspiracija za Pollynu garderobu bila Marlene Dietrich. Posuđivala je odjeću iz muzeja i onda napravila sjajne replike. 

Story: Budući da se toliko važnosti pridaje svakom detalju, je li lakše utjeloviti lika iz 20-ih godina prošlog stoljeća?
Na setu imam osjećaj kao da sam se vratila u prošlost. Pridaje se važnost i povijesnim činjenicama i mnogo sam toga naučila. Lako je glumiti često mrzovoljnu ženu kad snimate u hladnom Birminghamu. Sada vam je jasno zašto smo svi uvijek namrgođeni - smrzavali smo se!