Kornelija Benyovsky Šoštarić, popularna 'Vrtlarica', i njezin suprug, redatelj Nino Šoštarić, više nisu dio postave nacionalne televizije. 'Suprug i ja smo dali dobrovoljni i sporazumni otkaz na HRT-u', rekla je Kornelija za Story.hr. i dodala kako trenutno nema novih poslovnih planova. Njezina emisija o uređivanju vrta i brizi za biljke prikazivala se sedam godina, a posljednja epizoda je emitirana u ožujku ove godine. Nakon ukidanja spomenute emisije, Kornelija je dobila tjednu rubriku u 'Dobro jutro, Hrvatska'.

U posljednjih nekoliko godina s HRT-a je otišlo mnogo iskusnih voditelja i novinara. Tako su sreću u drugim redakcijama, između ostalih, potražili Zoran Šprajc, Sandra Križanec, Zoltan Kabok, Siniša Kovačić, Anka Bilić Keserović, Hloverka Novak Srzić, Saša Kosanović, Ivan Jabuka, Lamija Alečković, Lana Banely i drugi.

Prije nekoliko je dana odjeknula vijest da i TV voditeljica Karmela Vukov Colić, jedno od omiljenih lica publike, također odlazi s HRT-a, gdje je radila čak 31 godinu. Zaštitno lice emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ navodno pokreće privatan obrt za odnose s javnošću, a na malim ekranima gledatelji će je moći gledati do kraja mjeseca.