Festival zabave, dobrog raspoloženja i druženja na svojoj tradicionalnoj lokaciji, Cvjetnom trgu, privukao je i ove godine veliki broj posjetitelja što uistinu ne iznenađuje kada znamo da je upravo to bila subota kada se na plaćanje American Express karticom, u odabranim dućanima koji sudjeluju u akciji, ostvarivao popust od 40%!

Posebnu poglednost svim posjetiteljima, partner American Express osigurao je tako da je dodatno darivao i kupovine iznad 200 kuna. I ostali izlagači pružili su bogate i zanimljive promotivne aktivnosti, pa se tako na štandu Jana Ice Tea mogao probati novi okus koji su promovirali, a koji je izvrsno gasio žeđ nakon raspjevanih nastupa zborova Kikići, Zagrebački anđeli te Zagrepčanki i dečki kojima je event i svečano otvoren. Za sve posjetitelje koji su došli sa djecom, tu je bio cijeli dan aktivan dječji kutak kao i sponzor Annika baby gdje su posjetitelji mogli pogledati novosti u chic dječjoj opremi.

Voditelj eventa bio je Frano Domitrović a za glazbeni dio između nastupa brinuo se DJ Vazmenko Pervan. Mladne glazbene nade Ivano te Antonia Dora oduševili su svojim nastupima. Ivano, osim dobre glazbe, voli i dobru kupovinu. 'S obzirom na to da sam tinejdžerski muškarac, bilo mi je naporno cijeli život ići s majkom i sestrom u šoping jer bi to uvijek bilo natezanje po centrima, no na kraju se ispostavilo da ipak volim šopingirati. Koliko god to možda glupo zvuči, volim otići kupiti novi komad odjeće. Ipak, tko ne voli?' kaže mladi pjevač.

'Jako volim šopingirati, svi izbjegavaju ići sa mnom jer moram obići sve. Nisam još obavila ljetni šoping jer sam bila zaposlena i non stop putovala Zagreb-Split pa ću sačuvati kupone i uskoro se uputiti u kvalitetnu kupovinu', ispričala je Antonia Dora Pleško.

'Volim shopping i premda još nisam imao prilike obnoviti ljetnu garderobu, najviše volim potrošiti na dobru jaknu. Uglavnom kupujem neplanirano, odnosno, kad mi se svidi određeni komad odjeće ili obuće. Odjeća koju nosim u svojim nastupima se ne razlikuje pretjerano od one koju nosim svakodnevno. Uglavnom su to košulje, traperice i tenisice.', izjavio je Ivan Penezić. 

Uživanju uz ove glazbene nastupe dopridonio je i Somersby, cider no. 1. U ugodnoj chill out zoni njihovog kornera posjetitelji su se mogli maksimalno opustiti. Završetak live glazbenog dijela pripala je bandu Pravila igre, koji su ekskluzivno na Story Festu izveli neke od najnovijih pjesama objavljenih upravo ovaj tjedan te su rado svim prisutnim fanovima podijelili i autograme.

Također, brojna poznata lica odazvala su se našem programu, a rijetko tko od njih odolio je šoping akcijama i dugom ostajanju na zabavnom programu.

'Volim šoping, ali naravno sve u nekoj mjeri. Naime, glupo bi bilo reći da ne volim lijepe stvari jer bi život trebao biti lijep. Znači, ta vanjština bi ga također trebala uljepšati. Naravno, sada postoji jedna granica ako je samo to razlog. Mislim da odjeća i vanjština trebaju biti samo jedna povratna informacija nas kakvi smo iznutra' kaže za Story.hr Jurica Popović, suprug dizajnerice Matije Vuice.

Csilla Barath Bastaić osobito voli kupovati na sniženjima. 'Imam periode apstinencije od šopinga i onda me odjednom preplavi šoping manija pa počnem kupovati ko nenormalna. Obožavam internetsku kupovinu jer je vrlo jednostavna i brza', otkrila je glumica.

Vesela ekipa na kraju sve proslavila ukusnom tortom iz zagrebačke slastičarnice Vincek, a posjetitelji su uživali u ostatku glazbenog programa.

Ovom zaokruženom pričom u organizaciji magazina Story, još jednom se pokazalo kako je Story Fest uisinu odličan spoj ležernog i povoljnog šopingiranja uz zabavno opuštanje i druženje sa celebrityjima koje im je omogućio njihov omiljeni celebrity tjednik.