Kako prenosi Blic, srpska pjevačica Lena Kovačević našla se u središtu skandala zbog optužbi za plagijat. Naime, američka pjevačica Katy Perry prije nekoliko je tjedana izdala novu pjesmu pod nazivom '365' koju je do sada pregledalo više od 40 milijuna ljudi, a mediji u Njemačkoj i Austriji optužili su ju kako je pjesma zapravo kopija Lenine pjesme 'Cafe'. 

Iako je 34-godišnja Perry poznata po originalnosti, sličnost s pjesmom srpske glazbenice potaknula je šuškanja o plagijatu te dovela pjevačice u medijski sukob. O svome se na svom Instagram profilu oglasila i Lena Kovačević. 'O vauuuu, vauuu izašli smo na vijestima u Austriji i Njemačkoj. Postavlja se pitanje je li nova pjesma '365' pjevačice Katy Perry zapravo 'Cafe'. Mi smatramo da ne sliče, ali činjenica da se o pjesmi 'Cafe' piše u Europi već drugi put nakon što je emitirana na nacionalnoj frekvenciji u Njemačkoj govori mnogo i na tome smo beskrajno zahvalni. Idemo dalje', napisala je Lena. 

Inače, pjesma 'Cafe', srpske autorice Lene Kovačević, objavljena je 2017. godine, dok je Katy Perry pjesmu '365' snimila u veljači 2019. godine. Američka pjevačica koja se nedavno zaručila za dugogodišnjeg dečka, glumca Orlanda Blooma, još uvijek se nije oglasila oko optužbi za navodni plagijat.