Story: Kako biste opisali svoj stil? 

To je jednostavno neki moj stil - Olja Vori, a ovisi o raspoloženju i prigodi. Ne možeš svugdje ići jednako odjeven. Stil prilagođavam obavezama i trenutačnom raspoloženju. Volim i tenisice i štikle. 

Story: Gdje i kako najčešće kupujete? Obilazite li trgovine u Hrvatskoj ili inozemstvu ili vam je draža online kupnja?

Budući da sada živim u Hrvatskoj, kupujem tu, ali kad odemo na put, volim kupiti neki bolji komad ili nešto što sam poželjela za tu sezonu. To mi je ujedno i uspomena s putovanja. Mnogo više volim kupovati u trgovinama jer mogu isprobati odjeću. Manje kupujem online. Draže mi je kad mogu vidjeti komad i opipati ga.

Story: Kupujete li i na sniženjima? Koliko često?

Mislim da svi uživamo kupiti dobru stvar na sniženju. No treba kupovati pametno, jer zbog velike razlike u cijeni često kupimo i ono što nam ne treba. Češće sam kupovala u Parizu gdje imaju velika sniženja i outlet trgovine u kojima možeš nabaviti i nešto dugovječnije.

Story: Što je pravo, veliko sniženje?

Ovisi o čemu govorimo - koliko ti taj komad zaista treba, je li riječ o potrošnoj robi, majicama i slično ili dugotrajnijim komadima kao što su cipele i torbe.

Story: Koji ste odličan komad uspjeli nabaviti po povoljnoj cijeni?

Uh, ne znam, ima ih dosta... To je nešto što ne tražiš, jednostavno naiđeš na to i ako ima tvoj broj, kupiš. No to se uglavnom događalo u Parizu, ne ovdje.

Olja Vori: 'Suprug me u kupovini pita za savjet'
Filip Hofer 

Story: Postoji li neki odjevni komad kojim ste opsjednuti?

Nisam opsjednuta odjećom, ali volim cipele - njih nikad dosta. Imam i štikle s visokom potpeticom koje su također udobne. 

Story: Na što najviše pazite u odijevanju - udobnost, materijal, kroj...?

Preferiram prirodne materijale - pamuk, svilu... Alergična sam na vunu, bode me i svrbi. Zapravo, treba se sve poklopiti - i udobnost i estetika.

Story: Koji su vaši ovosezonski odjevni favoriti?

Nosi se boja konjaka, što mi se sviđa jer ima dozu profinjenosti i elegancije. Kad imaš neki dobar komad te boje u ormaru, to je vječna stvar koja se može lako kombinirati. Sviđaju mi se i novi modeli tenisica. Odlično je što ih možeš odjenuti i na elegantnu haljinu. To mi je išlo u prilog jer sam imala slomljenu nogu i bila na štakama pa sam se mogla potpuno srediti i obuti tenisice. No, za svaki slučaj, u autu sam imala nekoliko štikli jer ne možeš baš posvuda u tenisicama. 

Story: Postoji li dizajner kojem ste vjerni?

Ne, ali više naginjem talijanskoj nego francuskoj modi. Temperamentniji su, razigrani i više nalik meni. Ove godine bih kombinirala dva stila - klasiku i sportsku Max Maru te dječje razigran i romantičan Twinset.

Story: Tko vam je najveća modna inspiracija?

Ne postoji određena osoba. Odmalena sam često putovala u Italiju i kupovala talijansku Gioiu, a danas imam francuski Vogue. Volim prolistati modne časopise, internet nam je dostupan, tu je i Instagram pa možeš dobiti ideju, sjetiti se da neke stvari imaš i u ormaru pa ih možeš kombinirati na svoj način. Na ulicama Zagreba i drugih gradova mogu se vidjeti odlično odjevene djevojke. Mislim da je puno važnije kako zračiš nego što oblačiš, odnosno cjelokupan dojam - kako nosiš odjeću i kako se u njoj osjećaš. Nisam osoba koja će nešto skinuti s lutke u izlogu, moram se u toj odjeći i dobro osjećati.

Story: Vaša garderoba vrvi šarenim komadima, koje boje preferirate u odijevanju? 

Moj temperament vjerojatno tako dolazi do izražaja, iako mogu odjenuti i nešto crno i biti zadovoljna izborom. Moja je svakodnevica šarena, ja sam razigrana, vesela, sportski tip i volim se igrati bojama. No volim ziherašku crnu, a crvena te može podići - uvijek i svugdje. Pa bio to i samo crveni ruž.

Story: Intervenirate li i u suprugov ormar? Kupujete li mu odjeću ili mu dajete savjete?

On je oduvijek veliki esteta i perfekcionist. Sve mu mora biti idealno, čak i više nego meni. Pogotovo u posljednje vrijeme otkako je prestao aktivno igrati rukomet i postao sportski direktor hrvatske reprezentacije, što zahtijeva ozbiljniju garderobu. Sve manje vremena provodi u trenirci, a sve više u sakou ili odijelu pa smo zajedno presložili ormare. Pita me za savjet, ali ima on i svoje mišljenje. Koje se, naravno, slaže s mojim. 

Story: A djeca? Daju li već jasno do znanja što im se sviđa u odijevanju?

Vjerojatno je to genetski, oni su moji najbolji modni kritičari. Uvijek ih pitam za savjet i mišljenje jer su djeca iskrena. A i volim čuti kako vide mamu. Sin je stariji pa je i više upućen u sve, ali i Nika pokazuje znakove modne osviještenosti. Nedavno smo bile u šopingu i sama je birala odjeću, naravno sve sa šljokicama, ali volim ih i ja. I učim ih manirama lijepog ponašanja i odijevanja.

Story: Zbog Igorove karijere živjeli ste i u Parizu. Što ste pokupili od chic Francuskinja?

Moram priznati da se u vezi s tim stvorila fama. Ne mogu reći da francuski chic ne postoji, ali toga je jako malo i ne možete ga vidjeti na ulicama Pariza. Francuskinje su jako neuredne pa ispada da su ležerne. Nemaju ni frizuru, ni manikuru... Jako su jednostavne. Ono što vidimo na Fashion Weeku uglavnom nisu Francuskinje, ima svakakvih kultura, nacija, mode, ali najmanje francuske. Ali zato imaju nekoliko odličnih dizajnera za te ležerne kombinacije, imaju tih nekoliko basic komada koje jednostavno moraš nabaviti jer ih možeš kombinirati uz sve. 

Story: Već neko vrijeme ste ponovno u Zagrebu. Kako izgleda vaša svakodnevica?

Budući da Igor ne igra, sve je lakše i jednostavnije, a i djeca rastu pa imam više vremena za sebe. Tri puta tjedno odlazim na fitness, kao i svaka žena, majka, domaćica kuham, perem i peglam, razvozim djecu na izvanškolske aktivnosti, Igor radi svoj posao, šetamo prirodom, odlazimo na tržnicu... Planiram i daljnje školovanje, vjerojatno ću se vratiti na posao.